Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέα Ζηλανδία: Ένας νεκρός, δεκάδες τραυματίες και αγνοούμενοι από έκρηξη ηφαιστείου

Νέα Ζηλανδία: Ένας νεκρός, δεκάδες τραυματίες και αγνοούμενοι από έκρηξη ηφαιστείου
Εκτιμάται ότι περίπου 50 άνθρωποι ήταν κοντά στο ηφαίστειο την ώρα της έκρηξης
Τουλάχιστον ένας νεκρός και δεκάδες τραυματίες και αγνοούμενοι είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός της έκρηξης του ηφαιστείου Whakatane στο νησί White στη Νέα Ζηλανδία, όταν αυτό εξερράγη σήμερα Δευτέρα 9/12.
Σύμφωνα με τις αρχές της Νέας Ζηλανδίας, την ώρα της έκρηξης του ηφαιστείου, στο νησί βρίσκονται περίπου 50 άνθρωποι, κυρίως τουρίστες, κάποιοι από από τους οποίους αγνοούνται ή έχουν τραυματιστεί.
Μέχρι στιγμής αναφέρεται πως 23 άτομα έχουν διασωθεί.
«Κάποιοι από αυτούς τους ανθρώπους αναφέρεται ότι έχουν τραυματιστεί και τώρα μεταφέρονται στις ακτές.
Φαίνεται να είναι ένα πολύ σημαντικό θέμα, κυρίως ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν επηρεαστεί» είπε κατά τη διάρκεια συνέντευξη τύπου η πρωθυπουργός Jacinda Ardern, η οποία τόνισε ότι οι περισσότεροι από αυτούς είναι τουρίστες.
«Είναι μια κατάσταση η οποία εξελίσσεται και ασφαλώς όλες οι σκέψεις μας βρίσκονται στους ανθρώπους αυτούς» τόνισε η πρωθυπουργός Jacinda Ardern.
Η εθνική υπηρεσία αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων της Νέας Ζηλανδίας τόνισε ότι η ηφαιστειακή δραστηριότητα, παρότι θεωρείται από τους ειδικούς πως η έκρηξη ήταν μέτριας ισχύος, παραμένει εξαιρετικά επικίνδυνη, κυρίως για όσους βρίσκονται σε μικρή απόσταση από τον κρατήρα του ηφαιστείου, το μεγαλύτερο μέρος του οποίου βρίσκεται κάτω από τη θάλασσα.
Περίπου 10.000 τουρίστες επισκέπτονται κάθε χρόνο το νησί, μεγάλο μέρος του οποίου είναι ουσιαστικά ο κρατήρας του ηφαιστείου, του πιο ενεργού στη χώρα. Έχουν καταγραφεί σε αυτό αρκετές ηφαιστειακές εκρήξεις τον τελευταίο μισό αιώνα, η πιο πρόσφατη εξ αυτών το 2016.
Πυκνή λευκή στήλη ηφαιστειακής τέφρας, καπνού και άλλων ηφαιστειακών αναβλημάτων είναι ορατή σε μεγάλη απόσταση από το νησί.
Έχει ενεργοποιηθεί το εθνικό κέντρο αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης