Τελευταία Νέα
Δελτία Τύπου

Επιμορφωτική ημερίδα της Schneider Electric για τον ψηφιακό μετασχηματισμό της βιομηχανίας

Επιμορφωτική ημερίδα της Schneider Electric για τον ψηφιακό μετασχηματισμό της βιομηχανίας
Oι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν σχετικά με την ασύρματη διαχείριση σημάτων και τον έλεγχο μέσω Apps, τις νέες τάσεις και ανάγκες στον κλασικό έλεγχο και την απεικόνιση, καθώς και για την επικοινωνία ανθρώπου-μηχανής στο ΙοΤ
Η Schneider Electric, πρωτοπόρος στον ψηφιακό μετασχηματισμό της διαχείρισης ενέργειας και του αυτοματισμού, διοργάνωσε ημερίδα με θέμα: «Εφαρμογές IoT στην βιομηχανία με το ψηφιακό οικοσύστημα του EcoStruxure» που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 27 Νοεμβρίου 2019 στο Εργαστηριακό Κέντρο Ευόσμου στη Θεσσαλονίκη. Η ημερίδα απευθυνόταν σε όλη τη διεύθυνση δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Βορείου Ελλάδος και σε καθηγητές που ειδικεύονται στον κλάδο της ενέργειας.
Παρευρέθηκαν περισσότεροι από 50 καθηγητές από τη Βόρεια Ελλάδα, ενώ το παρών έδωσε ο κ. Καλπίδης, εντεταλμένος ελεγκτής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων. Εισηγητής της ημερίδας ήταν ο κ. Χρήστος Παπαζαχαρίας, Industry Offer Marketing Manager Greece & Cyprus, Industry-SEE Europe Operations της Schneider Electric.
Στο πλαίσιο της ημερίδας, αναδείχθηκε το IoT, που αποτελεί την κινητήρια δύναμη του ψηφιακού μετασχηματισμού για έξυπνες βιομηχανίες. Συγκεκριμένα, παρουσιάστηκε η IoT ανοιχτή, διαλειτουργική, αρχιτεκτονική και πλατφόρμα EcoStruxure™ της εταιρείας, που προσφέρει στους πελάτες προστιθέμενη αξία γύρω από την ασφάλεια, την αξιοπιστία, τη λειτουργική αποδοτικότητα, τη βιωσιμότητα και τη συνδεσιμότητα, ενώ αξιοποιεί τις εξελίξεις στο IoT, το mobility, το sensing, το cloud, τα analytics και την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο για την επίτευξη της καινοτομίας σε κάθε επίπεδο.
Θεμελιώδες στοιχείο της πλατφόρμας, είναι το Ecostruxure Advisor, που συμβάλλει στην αποδοτική αξιοποίηση των πόρων και στη βελτίωση των οικονομικών αποτελεσμάτων, καθώς και στην επίτευξη των ενεργειακών στόχων βάσει των δεδομένων που συλλέγονται από τα διαχειριστικά προγράμματα (edge control). Επιπλέον, το EcoStruxure Plant που βασίζεται στην πλατφόρμα, δίνει τη δυνατότητα για εκτεταμένο σχεδιασμό και λειτουργία συνδεδεμένων συστημάτων με κορυφαία ασφάλεια στον κυβερνοχώρο, για την προώθηση μετρήσιμων βελτιώσεων στην επιχειρησιακή ασφάλεια. Ακόμη, το EcoStruxure Machine παρέχει βασικές τεχνολογίες για τη συνδεσιμότητα των προϊόντων και το edge control στις εγκαταστάσεις.
Τέλος, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν σχετικά με την ασύρματη διαχείριση σημάτων και τον έλεγχο μέσω Apps, τις νέες τάσεις και ανάγκες στον κλασικό έλεγχο και την απεικόνιση, καθώς και για την επικοινωνία ανθρώπου-μηχανής στο ΙοΤ.
 
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης