Πετρέλαιο

Περαιτέρω περικοπές στην παραγωγή πετρελαίου «προβλέπεται» στην σημερινή συνάντηση του OPEC+

Περαιτέρω περικοπές στην παραγωγή πετρελαίου «προβλέπεται» στην σημερινή συνάντηση του OPEC+
Η ισχύουσα συμφωνία αναμένεται να λήξει τον Μάρτιο
Σήμερα (5/12) συναντώνται στη Βιέννη τα μέλη του ΟΠΕΚ και οι σύμμαχοί του με βασικό ενδεχόμενο τις περαιτέρω περικοπές στην παραγωγή του Οργανισμού κατά τη διήμερη συγκέντρωση.
Τα 14 μέλη του ΟΠΕΚ και μια ομάδα συμμαχικών παραγωγών εκτός ΟΠΕΚ με επικεφαλής τη Ρωσία (συλλογικά γνωστά ως OPEC +) αναμένεται να διατηρήσουν τουλάχιστον τις περικοπές παραγωγής στο σημερινό τους επίπεδο 1,2 εκατομμυρίων βαρελιών την ημέρα (bpd) έως τον Ιούνιο του 2020.
Η ισχύουσα συμφωνία αναμένεται να λήξει τον Μάρτιο. Αύριο θα ακολουθήσει συνάντηση των κρατών-μελών του ΟΠΕΚ με τη Ρωσία και άλλους παραγωγούς, μιας ομάδας γνωστής ως ΟΠΕΚ+.

Ρεαλιστικό το ενδεχόμενο των βαθύτερων περικοπών

Σήμερα, μια έκθεση του Reuters, επικαλούμενη δύο άγνωστες πηγές του ΟΠΕΚ +, ανέφερε ότι το κύριο σενάριο για συζητήσεις σήμερα θα ήταν εάν θα προχωρήσουν οι περικοπές πετρελαίου κατά περισσότερο από 400.000 bpd.
Η Helima Croft, επικεφαλής της RBC, δήλωσε στο CNBC στη Βιέννη ότι η «επιλογή της περικοπής παραγωγής 400.000 bpd, θα ήταν δυνητικά μια πολύ ρεαλιστική επιλογή. Νομίζω ότι αυτό είναι πραγματικά κάτι που είναι πάρα πολύ μια ζωντανή επιλογή».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης