Ενέργεια

Putin: Ενίσχυση της ενεργειακής ασφάλειας της Ευρώπης μέσω του TurkStream

Putin: Ενίσχυση της ενεργειακής ασφάλειας της Ευρώπης μέσω του TurkStream
H εγκατάσταση των σωλήνων στη σερβική επικράτεια θα ολοκληρωθεί τις επόμενες εβδομάδες, δήλωσε ο Putin
Την ασφάλεια τόσο της Ευρώπης όσο και των Βαλκανίων θα ενισχύσει σύμφωνα με τον Vladimir Putin, ο αγωγός φυσικού αερίου TurkStream.
Μάλιστα, η εγκατάσταση των σωλήνων στη σερβική επικράτεια θα ολοκληρωθεί τις επόμενες εβδομάδες, δήλωσε ο Putin στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου στο Σότσι μετά από συνάντηση με τον Σέρβο ομόλογό του Alexandar Vucic.
«Η Σερβία εντάχθηκε στην κατασκευή του συστήματος μεταφοράς φυσικού αερίου, το οποίο είναι ένα χερσαίο τμήμα του αγωγού φυσικού αερίου TurkStream στη νότια Ευρώπη. Είμαστε πεπεισμένοι ότι η υλοποίηση αυτών των ενεργειακών έργων μεγάλης κλίμακας θα ενισχύσει σημαντικά την ενεργειακή ασφάλεια όχι μόνο της Σερβίας αλλά και ολόκληρης της περιοχής των Βαλκανίων και γενικότερα της Ευρώπης» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Putin.

Η Ρωσία κατηγορεί τη Βουλγαρία για καθυστέρηση στην TurkStream

Ο πρόεδρος πρόσθεσε ότι η πορεία του αγωγού θα μπορούσε να αλλάξει καθώς η Βουλγαρία καθυστερεί την κατασκευή του τμήματος του αγωγού.
«Παρά τις επανειλημμένες διαβεβαιώσεις και αιτήματα προς τη ρωσική πλευρά να διασφαλιστεί η προμήθεια φυσικού αερίου μέσω της Τουρκίας στη Βουλγαρία, διαπιστώνουμε μια σκόπιμη καθυστέρηση της υλοποίησης του έργου στην επικράτεια της Βουλγαρίας. Εάν η βουλγαρική ηγεσία δεν θέλει, θα βρούμε άλλους τρόπους για να την υλοποιήσουμε στη νότια Ευρώπη. Η Σερβία μπορεί να συμμετέχει στη διαμετακόμιση του ρωσικού φυσικού αερίου» πρόσθεσε ο πρόεδρος.

Ρωσία: Εξασφάλιση προμήθειας φυσικού αερίου στη Σερβία

Ο Vucic από την πλευρά του, δήλωσε ότι ο Putin εγγυάται η Σερβία δεν θα έχει έλλειψη προμήθειας φυσικού αερίου ανεξάρτητα από την τύχη της διαμετακόμισης του ρωσικού φυσικού αερίου μέσω της Ουκρανίας.
«Έχω λάβει διαβεβαιώσεις από τον Ρώσο πρόεδρο και τον Miller, επικεφαλής της Gazprom ότι θα είμαστε πάντα σε θέση να αγοράσουμε επιπλέον αέριο από τα εδάφη άλλων χωρών» είπε χαρακτηριστικά.
Τέλος, η σύμβαση Ρωσίας-Ουκρανίας αναμένεται να λήξει στα τέλη του 2019. Οι δύο πλευρές διαπραγματεύονται επί του παρόντος τους όρους μιας νέας συμφωνίας. Σύμφωνα με τον Πούτιν, το Κίεβο έχει προσφέρει μέχρι στιγμής όρους "απαράδεκτους" για τη Ρωσία.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης