Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Αποκάλυψη: Το πυροτέχνημα της Ναυτεμπορικής με την εταιρεία Mount Street

Αποκάλυψη: Το πυροτέχνημα της Ναυτεμπορικής με την εταιρεία Mount Street
Πως μια απλή ανάθεση παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών βαφτίζεται στρατηγικός επενδυτής - Τι αναφέρει η επιστολή της MountTree που κατατέθηκε στο δικαστήριο
Μετά την πρόταση Φιλιππάκη ακολούθησε το πυροτέχνημα της Mount Street να υποβάλλει από την ιδιοκτησία της Ναυτεμπορικής η οποία ανθίσταται στο αίτημα της Eurobank για υπαγωγή της εταιρίας σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης.
Στο τελευταίο δικαστήριο μαζί με το πυροτέχνημα της Mount Street ανακαλύφθηκε ότι η Eurobank έχει υποβάλλει μη νομίμως το αίτημα με το επιχείρημα ότι δεν έχει το 40% των απαιτήσεων αλλά και ακόμα ακόμα ότι την αίτηση υπέβαλε ασκούμενος δικηγόρος.
Ειδικότερα σε ότι αφορά στη Mount Street η πλευρά της ιδιοκτησίας της Ναυτεμπορικής ούτε λίγο ούτε πολύ στο δικαστήριο την εμφάνισε ως στρατηγικό επενδυτή πράγμα που δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα.
Σύμφωνα με το σχετικό έγγραφο που εξασφάλισε το bankingnews η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ έχει αναθέσει στη MountStreet την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών αναδιάρθρωσης.  
Το εντυπωσιακό είναι το έγγραφο έχει ημερομηνία 2 Δεκεμβρίου (μια ημέρα πριν το δικαστήριο) και η σύμβαση ανάθεσης υπογράφτηκε όπως αναφέρει το έγγραφο της MountStreet που περιλαμβάνεται στα σχετικά έγγραφα των προτάσεων της Ναυτεμπορικής στις 30 Νοεμβρίου ημέρα Σάββατο.
Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η MountStreet έχει εντολή ανάθεσης για τις εξής υπηρεσίες:

- Αξιολόγηση της Χρηματοοικονομικής Κατάστασης, των επιλογών αναδιάρθρωσης καθώς και την αξιολόγηση προσεγγίσεων τρίτων επενδυτών των οποίων έχει γίνει αποδέκτης η Ναυτεμπορική. Δηλαδή η Ναυτεμπορική τους είπε ότι έχει επενδυτές και αυτοί θα τους αξιολογήσουν.
- Την ανεύρεση κεφαλαίων για την αναδιάρθρωση του δανεισμού στα πλαίσια της νομοθεσίας και ενδεικτικά  αλλά όχι περιοριστικά με τα άρθρα 106β και δ του πτωχευτικού κώδικα αλλά και τη συμμετοχή από τη θέση του Χρηματοοικονομικού Συμβούλου στις διαπραγματεύσεις με νέους επενδυτές αλλά και πιστωτές της εταιρίας.
- Την ανάθεση καθηκόντων CRO σε στέλεχος της MountStreet.

H MountStreet κλείνει το έγγραφο που έχει αποστείλει αναφέροντας ότι «Αντιλαμβανόμενοι την αναγκαιότητα για την άμεση εξεύρεση και επιλογή νέων επενδυτών καθώς και την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων για την έναρξη της χρηματοοικονομικής εξυγίανσης και λειτουργικής αναδιάρθρωσης προσβλέπουμε να εργαστούμε ώστε να υπάρξει ουσιαστική και συγκεκριμένη πρόοδος στις επόμενες οκτώ εβδομάδες»
Από την εν λόγω επιστολή που περιλαμβάνεται στα έγγραφα που κατατέθηκαν στο δικαστήριο καθίσταται σαφές ότι δεν υπάρχει απολύτως τίποτα χειροπιαστό πλην μιας εντολής ανάθεσης σε χρηματοοικονομικό σύμβουλό.
Σε ότι αφορά στο επιχείρημα της Ναυτεμπορικής ότι η Eurobank δεν έχει το 40% των απαιτήσεων επισημαίνεται ότι με βάση τη νομοθεσία ο υπολογισμός του ποσοστού γίνεται με βάση τα τελευταία δημοσιευμένα οικονομικά στοιχεία.
Και με βάση τα στοιχεία αυτά το ποσοστό της τράπεζας ξεπερνά το 50%.
Αξίζει να σημειωθεί ότι αν το δικαστήριο δεν κάνει δεκτό το αίτημα της Eurobank είναι πολύ πιθανό η εταιρία να οδηγηθεί σε άτακτη χρεοκοπία καθώς αν η τράπεζα έχει εκδώσει διαταγές πληρωμής θα μπορεί άμεσα να προβεί σε αναγκαστικά μέτρα.

www.bankingnews.gr
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης