Τελευταία Νέα
Διεθνή

Netanyahu προς ΗΠΑ: Αυξήστε την πίεση στο Ιράν – Συνάντηση με Pompeo

Netanyahu προς ΗΠΑ: Αυξήστε την πίεση στο Ιράν – Συνάντηση με Pompeo
Τρέμει η ιρανική κυβέρνηση εν μέσω των διαδηλώσεων στη Μέση Ανατολή είπε ο Netanyahu
Να αυξήσουν την πίεση που ασκούν στο Ιράν ζήτησε από τις ΗΠΑ ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός Benjamin Netanyahu κατά τη συνάντηση που είχε με τον Αμερικάνο υπουργό Εξωτερικών, Mike Pompeo στη Λισαβόνα της Πορτογαλίας.
Συγκεκριμένα, ο Netanyahu ζήτησε από τον Pompeo να αυξήσουν οι ΗΠΑ την πίεση που ασκούν στην κυβέρνηση του Ιράν, η οποία όπως είπε, «τρέμει» με φόντο τις μαζικές διαδηλώσεις και τις ταραχές στη Μέση Ανατολή που έχουν βάλει σε αρκετές περιπτώσεις την Τεχεράνη σε θέση άμυνας.
«Το πρώτο ζήτημα που θέλω να εγείρω είναι το Ιράν, το δεύτερο είναι το Ιράν, το τρίτο επίσης» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Netanyahu, ο οποίος εξήρε τη συνεκτική πολιτική πίεσης στο Ιράν από τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Donald Trump.
«Χάρη στις τρομερές αμερικανικές κυρώσεις, τελευταία βλέπουμε την ιρανική αυτοκρατορία να τρέμει εν μέσω των διαδηλώσεων στην Τεχεράνη, στη Βαγδάτη και στη Βηρυτό.
Είναι σημαντικό να αυξηθεί η πίεση» υποστήριξε ο Netanyahu, ο οποίος είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Trump την περασμένη Κυριακή 1/12.
«Συζητήσαμε για τις προσπάθειες να αντιμετωπιστεί η αποσταθεροποιητική επιρροή του Ιράν στην περιοχή (...) και για άλλα θέματα που συνδέονται με την ασφάλεια του Ισραήλ» υποστήριξε με ανάρτηση του στο twitter ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης