Δελτία Τύπου

Αυτή είναι η ελπίδα! Κάνοντας Πράσινη τη Μαύρη Παρασκευή

Αυτή είναι η ελπίδα! Κάνοντας Πράσινη τη Μαύρη Παρασκευή
Η Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης, διοργάνωσε δράση σποροφύτευσης βελανιδιάς στο Νέο Βουτζά
Και ξαφνικά ο πληγωμένος από την πυρκαγιά λόφος γέμισε λουλούδια… μωβ, κόκκινα, κίτρινα, σιέλ! Και ξαφνικά η ατμόσφαιρα αντιλαλούσε από τιτιβίσματα πουλιών! Η φύση ξαναζωντάνευε. 350 μαθητές και μαθήτριες έδωσαν το χρώμα και φωνή στην πληγωμένη φύση.
Η Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης, στο πλαίσιο του Διεθνούς Θεματικού Δικτύου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης «Μαθαίνω για τα Δάση»* διοργάνωσε δράση σποροφύτευσης βελανιδιάς στο Νέο Βουτζά, την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2019, σε συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση Αναδασώσεων Αττικής και τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Β’ Αθήνας.
350 περίπου μαθητές και μαθήτριες της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, από νηπιαγωγεία και δημοτικά  της Αττικής, που συμμετέχουν στο Διεθνές Δίκτυο ΠΕ «Μαθαίνω για τα Δάση» φύτεψαν 3.000 περίπου σπόρους βελανιδιάς στην πληγείσα γη της Αττικής και συγκεκριμένα στην καμμένη από την πρόσφατη πυρκαγιά περιοχή, δίπλα στον οικισμό Προβάλινθο.
Η σποροφύτευση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της νέας Δράσης του Δικτύου «Ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της σχολικής κοινότητας σχετικά με την πρόληψη και αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών, τις πολιτικές και πρακτικές δασοπροστασίας», που υλοποιείται στο πλαίσιο της συνεργασίας μας με την Εταιρεία MYTILINEOS, η οποία καλύπτει το συνολικό κόστος της δράσης,  με κοινό στόχο τη συνεισφορά στους Παγκόσμιους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης (SDG 11: Βιώσιμες πόλεις και κοινότητες & SDG 15: Ζωή στη στεριά) και κατά συνέπεια στην προστασία της βιοποικιλότητας, στην εκπαίδευση και ευαισθητοποίηση των πολιτών και τη διατήρηση ισορροπιών στη φύση.
 


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης