Περιβάλλον

Τροποποίηση Περιβαλλοντικών Όρων στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας για την κατασκευή υδατοδρομίου

tags :
Τροποποίηση Περιβαλλοντικών Όρων στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας για την κατασκευή υδατοδρομίου
Οι χερσαίες ανάγκες του υδατοδρομίου θα στεγαστούν στο υφιστάμενο κτίριο Τερματικού Σταθμού Επιβατών Τ2
Με απόφαση του αρμόδιου Γενικού Διευθυντή Περιβαλλοντικής Πολιτικής του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας τροποποιείται η με α.π. 144974/8.6.2005 Απόφαση Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων (ΑΕΠΟ) του έργου «Νέος λιμένας Ηγουμενίτσας- Β’ φάση και λειτουργία του λιμένα», όπως έχει τροποποιηθεί με την α.π. 139663/18.5.2009 ΚΥΑ και α.π. 167465/9.4.2013 Απόφαση.
Το έργο αφορά στην υλοποίηση και λειτουργία υδατοδρομίου εντός του λιμένα Ηγουμενίτσας.
Η προσθαλάσσωση και αποθαλάσσωση των υδροπλάνων θα γίνεται ανάλογα με τις επικρατούσες καιρικές συνθήκες σε έναν από τους τρεις υδατοδιαδρόμους, οι οποίοι έχουν διαστάσεις 350m x 20m και αφορούν σε ελεύθερο θαλάσσιο χώρο, εντός του οποίου δεν απαιτείται ούτε προβλέπεται κανένα είδος έργου, κατασκευής ή οριοθέτησης. 
Η προσέγγιση και ο ελλιμενισμός των υδροπλάνων θα γίνεται σε πλωτό προβλήτα, ο οποίος θα ποντιστεί παράλληλα με το νότιο μέτωπο του υφιστάμενου προβλήτα του παλαιού λιμένα Ηγουμενίτσας.
Οι χερσαίες ανάγκες του υδατοδρομίου θα στεγαστούν στο υφιστάμενο κτίριο Τερματικού Σταθμού Επιβατών Τ2, του Οργανισμού Λιμένα Ηγουμενίτσας (Ο.Λ.ΗΓ), που βρίσκεται στο βόρειο τμήμα του νέου Λιμένα Ηγουμενίτσας.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης