Τελευταία Νέα
Πετρέλαιο

Κλειστά τα «χαρτιά» της Ρωσίας ενόψει της συνάντησης των μελών του OPEC+

Κλειστά τα «χαρτιά» της Ρωσίας ενόψει της συνάντησης των μελών του OPEC+
Η Goldman Sachs δήλωσε ότι ο ΟΠΕΚ και οι σύμμαχοί του ενδέχεται να παρατείνουν τους περιορισμούς της παραγωγής μέχρι τον Ιούνιο
Δεν έχει ακόμη αποφασίσει η Ρωσία για το ποια θα είναι η επίσημη θέση της στην συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί το προσεχές διάστημα στη Βιέννη με τα μέλη του ΟΠΕΚ, σύμφωνα με τον υπουργό Ενέργειας της Ρωσίας, Alexander Novak.
Ο Οργανισμός των χωρών εξαγωγής πετρελαίου (ΟΠΕΚ) αναμένει να μειωθεί η ζήτηση πετρελαίου για το 2020, υποστηρίζοντας την άποψη των συμμετεχόντων στην αγορά ότι υπάρχει περίπτωση για τον όμιλο και για άλλους παραγωγούς όπως η Ρωσία - συλλογικά γνωστοί ως OPEC + - να διατηρηθούν τα όρια της παραγωγής που εισήχθησαν για να αντιμετωπιστεί η υπερπροσφορά.
«Δεν θα σας πω τίποτε τώρα, καθώς ολοκληρώνουμε ακόμα τη θέση μας. Νομίζω ότι η συνάντηση, όπως συνήθως, θα είναι εποικοδομητικής φύσης», δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Ενέργειας Αλέξανδρος Νόβακ όταν ρωτήθηκε για τη στάση της Μόσχας πριν από τις συνομιλίες.
Τέλος, η Goldman Sachs δήλωσε ότι ο ΟΠΕΚ και οι σύμμαχοί του ενδέχεται να παρατείνουν τους περιορισμούς της παραγωγής μέχρι τον Ιούνιο. Ανέφερε όμως ότι επιπλέον περικοπές τριών μηνών θα παρείχαν λίγη στήριξη στις τιμές, οι οποίες αναμένεται να συνεχίσουν να διαπραγματεύονται περίπου 60 δολάρια το 2020.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης