Τελευταία Νέα
Φυσικό Αέριο

Novak: Πιθανή συνάντηση Ρωσίας - Ουκρανίας στις 5/12 - Η σημαντική προϋπόθεση

Novak: Πιθανή συνάντηση Ρωσίας - Ουκρανίας στις 5/12 - Η σημαντική προϋπόθεση
Ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα των ημερομηνιών
Στις 5 Δεκεμβρίου ενδέχεται να διεξάγουν, σύμφωνα με το Tass, συνομιλίες Ρωσία και Ουκρανία για την επίμαχη λύση στο ζήτημα της διαμετακόμισης φυσικού αερίου μέσω της δεύτερης.
Αυτά είπε ο υπουργός Ενέργειας της Ρωσίας, Alexander Novak, διευκρινίζοντας πως η εν λόγω ημερομηνία θα οριστικοποιηθεί με την οριστική προετοιμασία από πλευράς Gazprom και Naftogaz.
«Δεν έχει οριστεί ημερομηνία, καθώς συνεχίζονται οι εργασίες των εταιρειών» είπε χαρακτηριστικά.
Στη συνέχεια, συμπλήρωσε πως: «Εάν οι εταιρείες είναι έτοιμες αυτή τη στιγμή, τότε είμαστε έτοιμοι να πραγματοποιήσουμε τη συνάντηση στις 5/12».
Υπενθυμίζεται πως τον περασμένο μήνα, ο Πούτιν τόνισε ότι η Ρωσία ήταν από καιρό ανοικτή στο ενδεχόμενο συνεργασίας με την Ουκρανία για την διαμετακόμιση φυσικού αερίου σε τιμές που θα ήταν φθηνότερες από εκείνες των παραδόσεων «αντίστροφης ροής».
«Είμαστε έτοιμοι να συνεργαστούμε με την Ουκρανία για την διαμετακόμιση φυσικού αερίου στην χώρα και για άμεσες προμήθειες στην Ουκρανία σε τιμές χαμηλότερες από αυτές που πληρώνει για το ρωσικό αέριο που αποστέλλεται πίσω από την Ευρώπη», είπε ο Ρώσος πρόεδρος.
Προειδοποίησε ότι υπήρχε κίνδυνος διακοπής της διαμετακόμισης φυσικού αερίου μέσω της Ουκρανίας προς την Ευρώπη. Πρόσθεσε παράλληλα ότι οι ισχυρισμοί που έγιναν εναντίον της ρωσικής Gazprom από τον ουκρανικό κρατικό ενεργειακό γίγαντα Naftogaz μονάχα επιδείνωσαν την κατάσταση.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης