Τελευταία Νέα
Περιβάλλον

Συνάντηση Γ.Γ. Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων με εκπροσώπους του Δ.Σ. ΠΑΣΕΠΠΕ

Συνάντηση Γ.Γ. Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων με εκπροσώπους του Δ.Σ. ΠΑΣΕΠΠΕ
Καθ΄ όλη τη διάρκεια της συναντήσεως υπήρχε εποικοδομητικός διάλογος, εκφράστηκαν απόψεις καθώς και προτάσεις προκειμένου να ελαχιστοποιηθούν τα προβλήματα που δημιουργούνται στο κλάδο του περιβάλλοντος
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στις 21.11.2019, στην Αθήνα, στα γραφεία του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας συνάντηση εργασίας του Γενικού Γραμματέα Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων, κου Κωνσταντίνου Αραβώση, με εκπροσώπους του Διοικητικού Συμβουλίου του ΠΑΣΕΠΠΕ.
Κατά την διάρκειά της, το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου ανέλυσε διεξοδικά τα σοβαρά προβλήματα που παρουσιάζονται στην Περιβαλλοντική επιχειρηματικότητα, κάνοντας εκτενή αναφορά σε τρόπους αντιμετώπισής τους καθώς και προτάσεις οι οποίες θα διευκολύνουν την μετάβαση στην κυκλική οικονομία. 

Στη συνάντηση συζητήθηκαν μία ευρεία γκάμα θεμάτων όπως:

- Περιβαλλοντικές Επιθεωρήσεις
- Αναβάθμιση Ηλεκτρονικού Μητρώου Αποβλήτων (ΗΜΑ)
- ΚΥΑ για την επαναχρησιμοποίηση επεξεργασμένης ιλύος
- ΚΥΑ για την διάθεση υγρών αποβλήτων
- Συναποτέφρωση εισαγόμενων αποβλήτων
- Εξορθολογισμός του τρόπου λειτουργίας ΧΥΤΥ
- Τέλος ταφής και ενεργειακή αξιοποίηση
- Χρήση κόμποστ τύπου Α
- Επεξεργασία υγρών αποβλήτων
- Έγκριση Περιβαλλοντικών Όρων (ΑΕΠΟ) – Λειτουργία/ Εφαρμογή του ΗΠΜ
- Σύστημα δημοπράτησης Περιβαλλοντικών Έργων
- Συμβουλευτικές Υπηρεσίες και συνεργασία του Συνδέσμου με το ΥΠΕΝ 

Καθ΄ όλη τη διάρκεια της συναντήσεως υπήρχε εποικοδομητικός διάλογος, εκφράστηκαν απόψεις καθώς και προτάσεις προκειμένου να ελαχιστοποιηθούν τα προβλήματα που δημιουργούνται στο κλάδο του περιβάλλοντος.
Ο Γ.Γ. Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων, κος Αραβώσης, αναγνώρισε σε πολλά από τα παραπάνω θέματα την αναγκαιότητα ανάληψης απαραίτητων πρωτοβουλιών, ενώ ενημέρωσε και το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου μας για πλήθος ενεργειών που έχει ήδη δρομολογήσει. Δεδομένου της θητείας του κου Αραβώση στο παρελθόν ως προέδρου του ΠΑΣΕΠΠΕ θεωρούμε βεβαία την στενή συνεργασία με στόχο την πλήρη αξιοποίηση των προτάσεων που κατέθεσε το Δ.Σ. του ΠΑΣΕΠΠΕ, στα επόμενα νομοσχέδια τα οποία ετοιμάζονται στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και ενέργειας, με σκοπό τη βελτίωση του υφιστάμενου θεσμικού πλαισίου.
Ταυτόχρονα συνεχίζεται μια σειρά συναντήσεων με θεσμικούς φορείς στις οποίες ο Σύνδεσμος θα επιδιώξει την εξεύρεση αποτελεσματικών λύσεων στα χρόνια προβλήματα του κλάδου.
Ο Σύνδεσμός μας ευχαριστεί τον Γενικό Γραμματέα Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων για τον χρόνο που διέθεσε, για το ειλικρινές ενδιαφέρον για τα ζητήματα του κλάδου και την συνεχή προσπάθειά του να διευθετηθούν πολλά από τα προβλήματα που άπτονται στο περιβάλλον και την κυκλική οικονομία.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης