Τελευταία Νέα
Φυσικό Αέριο

Στις 2 Δεκεμβρίου του 2019 προγραμματίζεται η λειτουργία του «Power of Siberia»

Στις 2 Δεκεμβρίου του 2019 προγραμματίζεται η λειτουργία του «Power of Siberia»
Ο αγωγός «Power of Siberia» είναι ένα από τα πολλά μεγάλα έργα που αποδεικνύουν την αυξανόμενη πολιτική, οικονομική και στρατηγική σχέση μεταξύ Ρωσίας και Κίνας
Στις 2 Δεκεμβρίου προγραμματίζεται η έναρξη λειτουργίας του αγωγού φυσικού αερίου «Power of Siberia», σύμφωνα με τις δηλώσεις του γραμματέα Τύπου του προεδρείου της Ρωσίας, Dmitry Peskov.
Τόσο ο Ρώσος πρόεδρος, Vladimir Putin, όσο και ο Κινέζος ηγέτης Xi Jinping θα παραστούν στην τελετή έναρξης μέσω τηλεδιάσκεψης.
Τον Μάιο του 2014, ο ρωσικός γίγαντας Gazprom και η China National Petroleum Corporation υπέγραψαν συμφωνία με στόχο την δημιουργία ενός σημαντικού νέου αγωγού για την προμήθεια ρωσικού φυσικού αερίου στη βορειοανατολική Κίνα. Η τριετής συμφωνία προβλέπει την ετήσια προμήθεια περίπου 38 δισ. κυβικών μέτρων ρωσικού φυσικού αερίου στον ασιατικό βιομηχανικό γίγαντα. Ως πρόσθετο πλεονέκτημα, ο αγωγός θα μπορεί επίσης να μεταφέρει δεκάδες δισ. κυβικά μέτρα στην εγχώρια ρωσική αγορά στην Άπω Ανατολή της Ρωσίας.
Νωρίτερα φέτος, η Gazprom ανακοίνωσε τα φιλόδοξα σχέδια της για να καλύψει πάνω από το ένα τέταρτο των εισαγωγών φυσικού αερίου της Κίνας έως το 2035, εν μέσω της αυξανόμενης ζήτησης για καθαρή ενέργεια από το Πεκίνο.
Ο αγωγός «Power of Siberia» είναι ένα από τα πολλά μεγάλα έργα που αποδεικνύουν την αυξανόμενη πολιτική, οικονομική και στρατηγική σχέση μεταξύ Ρωσίας και Κίνας.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης