Πετρέλαιο

Baker Hughes: Μειώθηκαν για πέμπτη συνεχόμενη εβδομάδα οι εξέδρες πετρελαίου στις ΗΠΑ

Baker Hughes: Μειώθηκαν για πέμπτη συνεχόμενη εβδομάδα οι εξέδρες πετρελαίου στις ΗΠΑ
Μειώθηκαν κατά τρεις οι πλατφόρμες εξόρυξης πετρελαίου την εβδομάδα έως τις 22 Νοεμβρίου, διαμορφώνοντας τον συνολικό αριθμό σε 671
Οι αμερικανικές ενεργειακές επιχειρήσεις περιόρισαν τον αριθμό των πετρελαϊκών εγκαταστάσεων που λειτουργούν για πέμπτη συνεχόμενη εβδομάδα   και ο αριθμός των εξέδρων  μειώθηκε κατά 24% σε ετήσια βάση, καθώς οι παραγωγοί περικόπτουν  τις δαπάνες για νέες γεωτρήσεις.
Συγκεκριμένα μειώθηκαν κατά τρεις οι πλατφόρμες εξόρυξης πετρελαίου την εβδομάδα έως τις 22 Νοεμβρίου, διαμορφώνοντας τον συνολικό αριθμό σε 671, το χαμηλότερο από τον Απρίλιο του 2017,  σύμφωνα με τα στοιχεία της  Baker Hughes Co την Παρασκευή 22/11/2019.
Την ίδια εβδομάδα πριν από ένα χρόνο, υπήρχαν 885 ενεργές εξέδρες.
Η καταμέτρηση των εξέδρων , ένας πρώιμος δείκτης της μελλοντικής παραγωγής, έχει ήδη μειωθεί για 11 συνεχόμενους μήνες, καθώς οι ανεξάρτητες εταιρείες εξερεύνησης και παραγωγής περικόπτουν τις δαπάνες για νέες γεωτρήσεις καθώς οι μέτοχοι αναζητούν καλύτερες αποδόσεις σε περιβάλλον με χαμηλές τιμές ενέργειας.
"Σχεδόν τα δύο τρίτα της υποχώρησης των μετρήσεων κατά τη διάρκεια των τελευταίων 12 μηνών οφείλονται σε ιδιωτικές εταιρείες που βρίσκονται σε αδράνεια στις εγκαταστάσεις γεώτρησης", σύμφωνα με έκθεση της Enverus, παλαιότερα γνωστή ως Drillinginfo.
"Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, ένα καθαρό 29% των ιδιωτικών φορέων, οι οποίοι είχαν γεώτρηση στην αρχή αυτής της περιόδου, έχουν αναστείλει όλες τις εργασίες γεώτρησης στις ΗΠΑ", ανέφερε η Everus.
Παρόλο που ο αριθμός εγκαταστάσεων μειώθηκε, η παραγωγή πετρελαίου συνέχισε να αυξάνεται εν μέρει επειδή η παραγωγικότητα - η ποσότητα των πετρελαιοφόρων νέων φρεατίων παράγει ανά εξέδρα - έχει αυξηθεί σε επίπεδα ρεκόρ στις περισσότερες λεκάνες σχιστολιθικού των ΗΠΑ.
Η ConocoPhillips παρουσίασε μακροπρόθεσμο σχέδιο την Τρίτη για την αύξηση της παραγωγής πετρελαίου και φυσικού αερίου κατά περίπου 3% ετησίως, περιορίζει τις ετήσιες δαπάνες σε περίπου 7 δισεκατομμύρια δολάρια και επιστρέφει 50 δισεκατομμύρια δολάρια στους μετόχους κατά την επόμενη δεκαετία.

Ο μεγαλύτερος αμερικανός ανεξάρτητος παραγωγός αργού πετρελαίου, ο οποίος έχει εκχωρήσει περιουσιακά στοιχεία για να επικεντρωθεί στο σχιστόλιθο, ανακοίνωσε ότι θα δαπανήσει περίπου 4 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως για το σχιστολιθικό, «τρέχει» περίπου 20 γεωτρήσεις σε τέσσερα πεδία και ενισχύει την παραγωγή από περίπου 400.000 βαρέλια την επόμενη ημέρα στα 900.000 bpd μέχρι το τέλος της δεκαετίας.
Η παραγωγή αργού πετρελαίου από επτά μεγάλους σχιστολιθικούς σχηματισμούς αναμένεται να αυξηθεί στις 49.000 μονάδες βάσης τον Δεκέμβριο σε ρεκόρ 9,13 εκατομμυρίων bpd, σύμφωνα με τις τελευταίες μηνιαίες προβλέψεις της κυβέρνησης.
Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης των ΗΠΑ διαπραγματεύθηκαν την Παρασκευή κοντά σε υψηλό δύο μηνών γύρω στα 58 δολάρια το βαρέλι, με αποτέλεσμα η σύμβαση να σημειώνει κέρδη για τρίτη εβδομάδα λόγω των προσδοκιών για επέκταση των περικοπών παραγωγής από τον Οργανισμό των χωρών εξαγωγής πετρελαίου και τους συμμάχους του.
Τα συμβόλαια  μελλοντικής εκπλήρωσης αργού των Η.Π.Α. διαπραγματεύονταν σε 56 δολάρια το βαρέλι για το 2020 και 53 δολάρια για το 2021.
Η εταιρεία παροχής χρηματοοικονομικών υπηρεσιών στις ΗΠΑ, Cowen & Co, ανακοίνωσε αυτή την εβδομάδα ότι 22 από τις εταιρείες ερευνών και παραγωγής (E & P) που παρακολουθεί ανακοίνωσαν  δαπάνες για το 2020.
Η Cowen ανακοίνωσε ότι σε 16 υπήρξαν   μειώσεις, μία σταθερή και πέντε αυξήσεις, γεγονός που υποδηλώνει μείωση κατά 13% σε ετήσια βάση το 2020 και αναμένεται να ξοδέψουν περίπου 80,5 δισ. δολάρια το 2019 έναντι 84,6 δισ. δολ. το 2018.
Σε ετήσια βάση, ο συνολικός αριθμός των εξέδρων πετρελαίου και φυσικού αερίου που δραστηριοποιούνται στις Ηνωμένες Πολιτείες είναι κατά μέσο όρο 958. Οι περισσότερες πλατφόρμες παράγουν τόσο πετρέλαιο όσο και φυσικό αέριο.
Οι αναλυτές στην αμερικανική επενδυτική τράπεζα Simmons & Co, Piper Jaffray, προβλέπουν ότι ο ετήσιος μέσος όρος συνδυασμένων μετρήσεων πετρελαίου και φυσικού αερίου θα κυμανθεί από ένα τετραετές υψηλό 1,032 το 2018 σε 951 το 2019 και 906 το 2020 πριν αυξηθεί σε 957 2021.



www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης