Ενέργεια

Υποχώρησαν πάνω από 13% οι ευρωπαϊκές τιμές ενέργειας λόγω αύξησης της αιολικής παραγωγής

Υποχώρησαν πάνω από 13%  οι ευρωπαϊκές τιμές ενέργειας λόγω αύξησης της αιολικής παραγωγής
Ενισχύθηκαν οι τιμές αερίου στη Βρετανία
Οι ευρωπαϊκές τιμές ηλεκτρικής ενέργειας διεύρυναν τις απώλειες την Πέμπτη 21/11/2019 λόγω της αύξησης της παραγωγής αιολικής ενέργειας και της υποτονικής ζήτησης πριν από το Σαββατοκύριακο.
 Η γαλλική τιμή spot μειώθηκε κατά 15,5% σε 47,53 ευρώ / MWh, ενώ η αντίστοιχη γερμανική σύμβαση έκλεισε 13% χαμηλότερα στα 43,58 EUR / MWh.
Περαιτέρω κατά μήκος της καμπύλης, οι τιμές ενέργειας ενισχύθηκαν την Πέμπτη, ακολουθώντας τις υψηλότερες τιμές αερίου και πετρελαίου. Η γερμανική σύμβαση για παράδοση επόμενου έτους σημείωσε άνοδο 0,8% σε επίπεδο 45,64 ευρώ/MWh.
Η ίδια αύξηση παρατηρήθηκε και στη γαλλική ισοδύναμη σύμβαση, η οποία διαμορφώθηκε στα 48,24 ευρώ/MWh.
 
pric22.11

Μια υποχώρηση των προμηθειών LNG  στα τερματικά της Βρετανίας άφησε ακάλυπτη την αγορά, ενισχύοντας τις τιμές του αερίου στη Βρετανία την Πέμπτη.
Έτσι η spot αγορά NBP σημείωσε άνοδο κατά 2,8% φθάνοντας τα 41,10 p/therm. Στην καμπύλη, το συμβόλαιο παράδοσης για το δεύτερο τρίμηνο  2020 κέρδισε 1% για να κλείσει στα 38,82 p/therm.
Οι ευρωπαϊκές τιμές διοξειδίου του άνθρακα μειώθηκαν την Πέμπτη, λόγω της αβεβαιότητας σχετικά με το κατά πόσο μια πιο ήπια συμφωνία του Brexit θα είναι εφικτή τον Ιανουάριο του 2020.
Μια μειωμένη δημοπρασία συνέβαλε επίσης στην πτώση. Ως εκ τούτου, η τιμή για τη σύμβαση 2021-λήξης οδήγησε σε πτώση κατά 0,4% σε 24,32 ευρώ / τόνο.
Οι τιμές του αργού πετρελαίου διαπραγματεύθηκαν υψηλότερα την Πέμπτη φθάνοντας σε υψηλό δύο μηνών, καθώς ο ΟΠΕΚ και οι σύμμαχοί του πιθανότατα θα επεκτείνουν τις περικοπές στην προσφοράς πετρελαίου μέχρι τον Ιούνιο. Τα νέα σχετικά με την πρόθεση της Κίνας να προσκαλέσει τις ΗΠΑ σε δεύτερο γύρο εμπορικών διαπραγματεύσεων υποστήριξαν επίσης την τάση αύξησης. Ως εκ τούτου, το αργό πετρέλαιο Brent αυξήθηκε κατά 2,5% στα 63,97 δολάρια το βαρέλι. Τα συμβόλαια WTI αυξήθηκαν κατά 2,8% στα 58,58 δολάρια το βαρέλι.



www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης