Ενέργεια

Η Gazprom πούλησε ποσοστό 3,6% σε έναν επενδυτή έναντι 3 δισ. δολ.

tags :
Η Gazprom πούλησε ποσοστό 3,6%  σε έναν επενδυτή έναντι  3 δισ. δολ.
Η  τιμή διαμορφώθηκε στα 220,72 ρούβλια/μετοχή, έκπτωση 11% - Το όνομα του αγοραστή δεν αποκαλύφθηκε
Η Gazprom ανακοίνωσε την Παρασκευή 22/11/2019 ότι κέρδισε σχεδόν 3 δισεκατομμύρια δολάρια από την πώληση ενός ποσοστού 3,6%, το οποίο σύμφωνα  με στοιχεία του χρηματιστηρίου αγοράστηκε από έναν μόνο επενδυτή, του οποίου η ταυτότητα δεν αποκαλύφθηκε.
Η πώληση μετοχών, μέσω θυγατρικής της Gazprom, ολοκληρώθηκε με έκπτωση 11% στην τιμή κλεισίματος της εταιρείας την περασμένη Τετάρτη. Η Gazprom κέρδισε  2,2 δισεκατομμύρια δολάρια τον Ιούλιο μέσω παρόμοιας συμφωνίας, που πώλησε το 2,9% των μετοχών της με έκπτωση 5%.
Η Gazprom ανέφερε ότι η τελευταία συμφωνία αφορούσε περίπου το 3,6% των λεγόμενων μετοχικών μετοχών, οι οποίες διατέθηκαν σε αρκετές αγορές σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, και που πωλούνται σε 220,72 ρούβλια η κάθε μια , υποδηλώνοντας έσοδα 187,7 δις. ρούβλια (2,95 δισεκατομμύρια δολάρια).
Αν και η Gazprom δεν χρειάζεται να αποκαλύψει τα ονόματα των αγοραστών, καθώς και οι δύο συμφωνίες ήταν κάτω από 5%, τα στοιχεία από το Χρηματιστήριο της Μόσχας έδειξαν ότι υπήρχε μόνο ένας αγοραστής.
"Το πιο σημαντικό απόσπασμα από τις δύο τοποθετήσεις είναι ότι νέοι μέτοχοι με συνολικό μερίδιο 6,5% εμφανίστηκαν στη μετοχική δομή", ανέφερε σε σημείωμα η Sberbank CIB.
"Δεν είναι βέβαιο αν αυτοί οι νέοι επενδυτές είναι στρατηγικοί, αν και μια συνολική επένδυση ύψους 5,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων υποδηλώνει ότι πιθανότατα είναι", πρόσθεσε.
Η Gazprom διευθύνεται από τον Alexei Miller, μακροχρόνιο σύμμαχο του Προέδρου Putin, ο οποίος δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι η εταιρεία θα τηρήσει την πολιτική της για αύξηση των μερισμάτων καθώς ανταποκρίνεται στις "προκλήσεις" της παγκόσμιας ενεργειακής βιομηχανίας.
Την Πέμπτη, η Gazprom δήλωσε ότι είχε λάβει 479 προσφορές συνολικού ύψους 237,7 δισ. ρουβλίων.
Η πώληση ιδίων μετοχών είναι θετική για τη Gazprom μεσοπρόθεσμα, λόγω της αύξησης του ελεύθερου επιτοκίου της και πιθανής αύξησης του μεριδίου της σε δείκτες, δήλωσε ο Mikhail Poddubsky, αναλυτής της Promsvyazbank.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης