Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Η ΕDF παρατείνει τη διακοπή του πυρηνικού αντιδραστήρα Flamanville 1

tags :
Η ΕDF παρατείνει τη διακοπή του πυρηνικού αντιδραστήρα Flamanville 1
Θα παραμείνει κλειστός έως  τις 31 Δεκεμβρίου – Αναθεωρείται ο στόχος του 2019 για την παραγωγή ενέργειας
Η γαλλική EDF παρέτεινε την Παρασκευή 22/11/2019 το κλείσιμο στον πυρηνικό αντιδραστήρα 1,3 gigawatt (GW) μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου και ανακοίνωσε ότι η διακοπή μπορεί να επεκταθεί λόγω "σύνθετων δραστηριοτήτων συντήρησης".
Στις 30 Οκτωβρίου καθυστέρησε την επανεκκίνηση του αντιδραστήρα στη βόρεια Γαλλία κατά περισσότερο από ένα μήνα έως τις 15 Δεκεμβρίου από τις 11 Νοεμβρίου.
Ο αντιδραστήρας είναι εκτός σύνδεσης από τις 18 Σεπτεμβρίου για προγραμματισμένη συντήρηση.
Η εταιρεία επέκτεινε επίσης το κλείσιμο στον αντιδραστήρα Blayais 4 900 μεγαβάτ (MW) δύο εβδομάδες μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου. Δεν αιτιολόγησε την παρατεταμένη διακοπή λειτουργίας στο Blayais 4.
Ο αντιδραστήρας αριθμού 2 του Flamanville έχει προγραμματιστεί για επανεκκίνηση στις 31 Ιανουαρίου του επόμενου έτους.
Ο γαλλικός οργανισμός πυρηνικής ασφάλειας ASN έχει τοποθετήσει και τους δύο αντιδραστήρες στον πυρηνικό σταθμό του Flamanville υπό αυξημένη εποπτεία τον Σεπτέμβριο, μετά από σειρά ανεπαρκειών στη συντήρηση και την εποπτεία των εργολάβων.
Η EDF μείωσε τον στόχο του 2019 για την πυρηνική παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας στη Γαλλία για δεύτερη φορά φέτος την περασμένη εβδομάδα λόγω μη προγραμματισμένων και παρατεταμένων διακοπών του αντιδραστήρα.  

 

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης