Αρ. Χαντάβας (ENEL Green Power):Σε σταυροδρόμι η ελληνική αγορά ενέργειας

Αρ. Χαντάβας (ENEL Green Power):Σε σταυροδρόμι η ελληνική αγορά ενέργειας
Η εγκατεστημένη ισχύς των ΑΠΕ έχει διπλασιαστεί σε σύγκριση με 20 χρόνια πριν, γεγονός που αναδεικνύει μια τάση που αφορά το σύνολο των χωρών παγκοσμίως
Η ελληνική ενεργειακή αγορά βρίσκεται σε σταυροδρόμι, ενόψει της κατάργησης της λιγνιτικής παραγωγής ρεύματος και της ανάγκης που δημιουργείται αφενός για υποκατάστασή της αλλά και για αποθήκευση ενέργειας. 
Αυτό τόνισε ο κ. Αριστοτέλης Χαντάβας επικεφαλής για την Ευρώπη της ENEL Green Power, μιλώντας το απόγευμα στο συνέδριο του ΙΕΝΕ.
Ο κ. Χαντάβας αναφέρθηκε στις δραστηριότητες του ομίλου ENEL στην Ελλάδα σημειώνοντας ότι έχει παρουσία στη χώρα μας 10 χρόνια έχοντας κατασκευάσει 50 έργα και έχοντας επενδύσει περισσότερα από 500 εκατομμύρια ευρώ σε επενδύσεις.
Όπως είπε απόδειξη της δέσμευσης της εταιρείας τόσο στον κλάδο των ΑΠΕ όσο και στην εφαρμογή και ενσωμάτωση νέων τεχνολογιών είναι το έργο που τέθηκε πρόσφατα σε λειτουργία στον Καφηρέα. Πρόκειται για μια επένδυση 300 εκατ. ευρώ, συνιστώντας την πρώτη συστοιχία αιολικών πάρκων στην Ελλάδα .   
Όπως τόνισε, η εγκατεστημένη ισχύς των ΑΠΕ έχει διπλασιαστεί σε σύγκριση με 20 χρόνια πριν, γεγονός που αναδεικνύει μια τάση που αφορά το σύνολο των χωρών παγκοσμίως.
Σε αντίθεση με τις υπόλοιπες πηγές ενέργειας, πλέον τα χαρακτηριστικά των ΑΠΕ είναι τέτοια (τιμές, ταχύτητα εγκατάστασης, χρόνος λειτουργίας) ώστε οι τράπεζες να επιλέγουν να χρηματοδοτούν πράσινες επενδύσεις έναντι των επενδύσεων σε ορυκτά καύσιμα.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης