Τελευταία Νέα
Πετρέλαιο

Συνεχίζονται οι απώλειες για το πετρέλαιο – Πτώση πάνω από 2,5% για το αργό

Συνεχίζονται οι απώλειες για το πετρέλαιο – Πτώση πάνω από 2,5% για το αργό
Η αύξηση της παραγωγής στη Νορβηγία οδήγησε  σε υποχώρηση 2,3% το Brent
Υποχώρηση για δεύτερη μέρα σημειώνει  το πετρέλαιο σήμερα Τρίτη 19/11/2019, κάτω από τα 62 δολάρια το βαρέλι λόγω της  περιορισμένη προόδου για την επίλυση της εμπορικής διαφωνίας μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας, της υψηλότερης από το αναμενόμενο παραγωγής της Νορβηγίας και τις  προβλέψεις για αυξημένα αποθέματα αργού πετρελαίου.
Αξιωματούχος της κινεζικής κυβέρνησης δήλωσε τη Δευτέρα, λέγοντας ότι υπήρχε θλίψη στο Πεκίνο σχετικά με τις προοπτικές μιας εμπορικής συμφωνίας. Η μακροχρόνια διαφωνία έπληξε τις προοπτικές οικονομικής ανάπτυξης και επηρέασε τις προοπτικές για τη ζήτηση πετρελαίου.
Περί τις 20:27 ώρα Ελλάδας η τιμή του Brent, υποχωρούσε κατά  2,35%, στα 60,99 δολάρια το βαρέλι.
 Είχε φθάσει τα 63,65 δολάρια  - το υψηλότερο από τις 24 Σεπτεμβρίου - την Πέμπτη.
Το αμερικανικό West Texas Intermediate (WTI) κατά 2,87% στα 55,41 δολάρια.
"Τα ελπιδοφόρα report που προέρχονται από την Κίνα για τον εμπορικό πόλεμο μπορεί να έχουν πάρει μέρος της ενέργειας από το ράλι", δήλωσε ο Craig Erlam, αναλυτής της χρηματιστηριακής OANDA.
"Σίγουρα βλέπουμε λιγότερη δυναμική στις πρόσφατες συγκεντρώσεις".
Οι τιμές του πετρελαίου επλήγησαν επίσης από  της αύξηση της νορβηγικής παραγωγής πετρελαίου η οποία ήταν μεγαλύτερη από την αναμενόμενη και από την προοπτική περαιτέρω αύξησης των αποθεμάτων αργού πετρελαίου των Η.Π.Α., γεγονός που υποδηλώνει άφθονο εφοδιασμό.
Η παραγωγή της Νορβηγίας αυξήθηκε τον Οκτώβριο πάνω από την επίσημη πρόβλεψη καθώς η παραγωγή του πεδίου Johan Sverdrup ξεκίνησε νωρίτερα από το χρονοδιάγραμμα. Αυτό είναι το μεγαλύτερο πεδίο που θα τεθεί σε ισχύ λειτουργία Βόρεια Θάλασσα – και αυτό που διαμορφώνει την σύμβαση του  Brent - εδώ και χρόνια.
Η μέση εκτίμηση από έξι αναλυτές ήταν ότι τα αποθέματα αργού στις Η.Π.Α. θα αυξηθούν κατά περίπου 1,1 εκατομμύρια βαρέλια την εβδομάδα έως τις 15 Νοεμβρίου, αντιπροσωπεύοντας την τέταρτη συνεχόμενη εβδομάδα ανόδου.



www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης