Τελευταία Νέα
Επικαιρότητα

Προειδοποίηση Ross στην Ελλάδα: Μην πέσετε στην παγίδα της Κίνας - Η απάντηση Γεωργιάδη

Προειδοποίηση Ross στην Ελλάδα: Μην πέσετε στην παγίδα της Κίνας - Η απάντηση Γεωργιάδη
Ο Έλληνας υπουργός είπε στον κ. Ross ότι η Ελλάδα έχει τονίσει στους Κινέζους πως καλωσορίζει κάθε ξένη επένδυση
Για τους μακροπρόθεσμους κινδύνους οι οποίοι απορρέουν από τη συνεργασία της Ελλάδας με την Κίνα, προειδοποίησε ο υπουργός Εμπορίου των ΗΠΑ Wilbur Ross, μιλώντας στο συνέδριο του Delphi Forum και της Καθημερινής στην Ουάσιγκτον.
Σύμφωνα με δημοσίευμα του hellasjournal.gr του Μιχάλη Ιγνατίου, ο Ross, αφού επαίνεσε τη συμφωνία για το λιμάνι του Πειραιά, που ελέγχει πλέον η Κίνα πρόσφερε στην Ελλάδα μία συμβουλή: η Κίνα έχει ιστορία που δελεάζει τα έθνη, που έχουν πρόβλημα με μετρητά, σε προκατειλημμένες συμφωνίες.
Δεν πρέπει Ελλάδα να πέσει στην παγίδα ή σε μετατόπιση συμμαχίας.
Τόνισε και τα εξής: “Η Ελλάδα μοιάζει με ένα φοίνικα. Λαμβάνει δάνεια με χαμηλότερο κόστος από την Ιταλία σε ποσοστό χαμηλότερο από τα αμερικανικά κρατικά ομόλογα. Έχει πλεόνασμα του προϋπολογισμού πάνω από τις προσδοκίες, είναι από τις πιο ραγδαία αναπτυσσόμενες οικονομίες στην Ευρωπαϊκή Ένωση και απολαμβάνει χαμηλής ανεργίας».
Στον κ. Ross απάντησε ο παριστάμενος υπουργός Ανάπτυξης Άδωνης Γεωργιάδης, ο οποίος τόνισε ότι όσοι εμπιστεύθηκαν την Ελλάδα στα χρόνια της κρίσης έκαναν πολλά χρήματα.
Ο Έλληνας υπουργός είπε στον κ. Ross ότι η Ελλάδα έχει τονίσει στους Κινέζους πως καλωσορίζει κάθε ξένη επένδυση, και ότι η χώρα μας παραμένει στον πυρήνα της Δυτικής συμμαχίας.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης