Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Μπουλαξής: Στα σκαριά πρόταση της ΡΑΕ για την Καθολική Υπηρεσία

Μπουλαξής: Στα σκαριά πρόταση της ΡΑΕ για την Καθολική Υπηρεσία
Το ισχύον καθεστώς είναι προβληματικό καθώς δίνει την δυνατότητα σε καταναλωτές για μακροχρόνια παραμονή στην υπηρεσία, έτσι ώστε να ηλεκτροδοτούνται χωρίς να καταβάλουν τις σχετικές οφειλές, σύμφωνα με τον κ. Μπουλαξή
Πρόταση προς το ΥΠΕΝ για την εκ βάθρων αλλαγή του τρόπου εφαρμογή της Καθολικής Υπηρεσίας, ετοιμάζει η ΡΑΕ, όπως ανέφερε πριν από λίγο στην επιτροπή της Βουλής, ο πρόεδρος της Αρχής, Μ. Μπουλαξής.
Σύμφωνα με τον ίδιο, το ισχύον καθεστώς είναι προβληματικό καθώς δίνει την δυνατότητα σε καταναλωτές για μακροχρόνια παραμονή στην υπηρεσία, έτσι ώστε να ηλεκτροδοτούνται χωρίς να καταβάλουν τις σχετικές οφειλές.
Αναφερόμενος στις ρυθμίσεις του νομοσχεδίου, ο κ. Μπουλαξής επισήμανε πως η θέσπιση νέου τρόπου αποζημίωσης για μεγάλα έργα ΑΠΕ (άνω των 250 MW) δίνει την δυνατότητα ενίσχυσης του μεριδίου των ανανεώσιμων πηγών, καθώς τα έργα αυτά εκ των πραγμάτων δεν μπορούν να συμμετάσχουν σε διαγωνισμούς.
Επισήμανε πως η μείωση των ΥΚΩ, στις νυχτερινές καταναλώσεις αφορά περίπου 30.000 καταναλωτές δίνοντας λύση στις αυξημένες υποχρεώσεις των νοικοκυριών που χρησιμοποιούν συσκευές όπως θερμοσυσσωρευτές.
Τέλος, υπογράμμισε πως οι ρυθμίσεις για την ηλεκτροκίνηση κινούνται στο πνεύμα των νέων κατευθυντήριων γραμμών της ΕΕ για την διατήρηση και την λειτουργία των σχετικών υποδομών. Χαρακτήρισε την ηλεκτροκίνηση, σημαντικό εργαλείο για τη μείωση των εκπεμπόμενων ρύπων.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης