Τελευταία Νέα

Νορβηγία: Μείωση ενεργειακού κόστους ιχθυοτροφικής μονάδας μέσω των μπαταρίων λιθίου

Νορβηγία: Μείωση ενεργειακού κόστους ιχθυοτροφικής μονάδας μέσω των μπαταρίων λιθίου
Για να περιοριστεί το κόστος, η Kvarøy χρειάζεται μόνο να αλλάζει το πετρέλαιο των γεννητριών ντίζελ κάθε δύο χρόνια αντί για κάθε μήνα
Η εταιρεία ιχθυοκαλλιέργειας Kvarøy, της Νορβηγίας χρησιμοποιεί ένα σύστημα αποθήκευσης ενέργειας μεγάλης κλίμακας που αναπτύχθηκε από την Tesvolt στο νησί Selsøyvær.
Τοποθετημένα σε μια πλωτή πλατφόρμα, οι μπαταρίες λιθίου με συνολική χωρητικότητα αποθήκευσης 158 kWh συμμβάλλουν σε μια σειρά από σημαντικές ενέργειες. Με αυτόν τον τρόπο η εταιρεία εξοικονομεί από 150.000 έως 200.000 ευρώ και επίσης μειώνει το αποτύπωμα άνθρακα.
Παράλληλα, όπως αναμεταδίδει το PV – Europe, ο εκ Γερμανίας κατασκευαστής του συστήματος εμπορικής αποθήκευσης, Tesvolt συνεργάστηκε με τη νορβηγική εταιρία εταίρο Kverneland Energi για την ανάπτυξη, την παράδοση και την εγκατάσταση του συστήματος μπαταριών σύμφωνα με τις απαιτήσεις της ιχθυοτροφικής μονάδας.

Το σύστημα αποθήκευσης κόβει τη χρήση πετρελαίου στο 50%

Η Kvarøy, μια οικογενειακή επιχείρηση τρίτης γενιάς, έχει αναλάβει την λειτουργία του ιχθυοτροφείου με βιώσιμο τρόπο. Ένας σημαντικός παράγοντας στην εφαρμογή αυτής της πολιτικής ήταν η μείωση των υψηλών ποσοστών κατανάλωσης ντίζελ για τη λειτουργία του ιχθυοτροφείου και των συστημάτων διατροφής.

5433


Οι μηνιαίες μεταβολές του πετρελαίου μειώνονται σε δύο φορές το χρόνο

Για να περιοριστεί το κόστος, η Kvarøy χρειάζεται μόνο να αλλάζει το πετρέλαιο των γεννητριών ντίζελ κάθε δύο χρόνια αντί για κάθε μήνα.
Μια αλλαγή λαδιού διαρκεί μια ολόκληρη μέρα και κοστίζει έως και 1.000 ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι η εταιρεία εξοικονομεί πλέον δέκα εργάσιμες ημέρες και 10.000 ευρώ ετησίως μόνο σε αλλαγές πετρελαίου.

«Η δραστική μείωση της κατανάλωσης ντίζελ συμβάλλει στη διατήρηση του κλίματος και διατηρεί τη μόλυνση του νερού όσο το δυνατόν χαμηλότερα» (που αποτελεί την βασική ανησυχία της κυβέρνησης στη Νορβηγία) λέει η Kverneland .

Λιγότερος θόρυβος και λιγότερες εκπομπές

Οι υπάλληλοί του, οι οποίοι επισκέπτονται την πλατφόρμα για να εκτελούν εργασίες συντήρησης μία φορά την εβδομάδα κατά μέσο όρο, δεν χρειάζεται καν να εκτελέσουν πρόσθετη εργασία χάρη στο νέο ενεργειακό σύστημα. Αντίθετα, επωφελούνται από βελτιωμένες συνθήκες εργασίας. Δεδομένου ότι οι γεννήτριες ντίζελ σπάνια λειτουργούν, τα επίπεδα θορύβου και οι δονήσεις μειώνονται και το ιχθυοτροφείο παράγει λιγότερες εκπομπές.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης