Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Φ. Φόρτωμας (ΝΔ): Το θέμα της ΔΕΗ σηματοδοτεί το τέλος μιας εποχής και την έναρξη μιας άλλης

Φ. Φόρτωμας (ΝΔ): Το θέμα της ΔΕΗ σηματοδοτεί το τέλος μιας εποχής και την έναρξη μιας άλλης
O κ. Φόρτωμας παρουσίασε τους βασικούς άξονες του νομοσχεδίου τονίζοντας ότι η προτεινόμενη μεταρρύθμιση αποτελεί τη βάση εξυγίανσης και εκσυγχρονισμού της ΔΕΗ
Eισηγητής της κυβερνητικής πλειοψηφίας για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας με τίτλο, «Απελευθέρωση Αγοράς Ενέργειας, Εκσυγχρονισμός της ΔΕΗ, Ιδιωτικοποίηση της ΔΕΠΑ και Στήριξη των ΑΠΕ», είναι ο Βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας, Φίλιππος Φόρτωμας.
Την Δευτέρα, μιλώντας στη διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορείου της Βουλής, ο κ. Φόρτωμας παρουσίασε τους βασικούς άξονες του νομοσχεδίου τονίζοντας ότι η προτεινόμενη μεταρρύθμιση αποτελεί τη βάση εξυγίανσης και εκσυγχρονισμού της ΔΕΗ, έχοντας ως πρώτο μέλημα τον Πολίτη, όπως αρμόζει άλλωστε, στη λειτουργία μιας μεγάλης Δημόσιας Επιχείρησης Κοινής Ωφέλειας.
Μιλώντας ειδικότερα για τη ΔΕΗ, αναφέρθηκε στην προβλεπόμενη ευρεία δέσμη μέτρων που στοχεύει να καταστήσει την Εταιρία περισσότερο ανταγωνιστική, ανανεώνοντας το ανθρώπινο δυναμικό της και ενισχύοντας τα έσοδά της, καθώς θα λειτουργεί με μεγαλύτερη ευελιξία, αντίστοιχη με τους ανταγωνιστές της στον ιδιωτικό τομέα.
Πρόσθεσε δε, ότι το υπό ψήφιση νομοσχέδιο παρουσιάζει μια σειρά από πλεονεκτήματα, τα οποία προσφέρουν πολλαπλά οφέλη για τη χώρα και προάγουν τον υγιή ανταγωνισμό και τη διαφάνεια με σημαντικές τομές όπως: ο εκσυγχρονισμός της ΔΕΗ, η περαιτέρω απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας, η αποκρατικοποίηση της ΔΕΠΑ και η ενίσχυση των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.
«Η κυβέρνηση μας, αποτελεί τη φωνή της λογικής και της προόδου. Αντιμετωπίζουμε ζητήματα σημαίνοντα, όπως αυτό της ΔΕΗ, με αίσθημα ευθύνης, έχοντας ως μοναδικό κριτήριο το όφελος του συνόλου των πολιτών της χώρας μας αλλά και την ίδια τη χώρα.
Αν πραγματικά επιθυμούμε η ελληνική κοινωνία να προχωρήσει μπροστά, θα πρέπει να λάβουμε σοβαρά υπόψη μας, ότι αυτό δε μπορεί να επιτευχθεί με όρους και πολιτικές του παρελθόντος.
Οι συνθήκες έχουν, πλέον ωριμάσει για αποτελεσματικές και τολμηρές πολιτικές. Το θέμα της ΔΕΗ σηματοδοτεί το τέλος μιας εποχής και την έναρξη μιας άλλης», είπε μεταξύ άλλων ο Βουλευτής Κυκλάδων, ο οποίος θα εισηγηθεί το νομοσχέδιο κατά τη συζήτηση και ψήφισή του στην Ολομέλεια της Βουλής στο τέλος Νοεμβρίου.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης