Δανία: H DEA ξεκινά δημόσιο διάλογο για το υπεράκτιο αιολικό πάρκο Thor OWF

Δανία: H DEA ξεκινά δημόσιο διάλογο για το υπεράκτιο αιολικό πάρκο Thor OWF
Το Thor OWF 800-1.000 MW και θα είναι το μεγαλύτερο αιολικό πάρκο ανοικτής θάλασσας στη Δανία
Ο Δανικός Οργανισμός Ενέργειας (DEA) δημοσίευσε λεπτομερή στοιχεία σχετικά με τις ερωτήσεις που θα συζητηθούν σε εκδήλωση δημοσίου διάλογου στις 25 Νοεμβρίου 2019 στην Κοπεγχάγη για το αιολικό πάρκο Thor Offshore Wind Farm (OWF).
Το Thor Offshore Wind Farm είναι το πρώτο από τα τρία υπεράκτια αιολικά πάρκα που συμφωνήθηκαν να συσταθούν με τη Ενεργειακή Συμφωνία του 2018.
Το Thor OWF θα έχει χωρητικότητα 800-1.000 MW και θα είναι το μεγαλύτερο αιολικό πάρκο ανοικτής θάλασσας στη Δανία. Αναμένεται να τεθεί σε πλήρη λειτουργία το αργότερο το 2027.
Στο πλαίσιο της Ενεργειακής Συμφωνίας του 2018, όλα τα πολιτικά κόμματα του δανικού κοινοβουλίου αποφάσισαν ότι μέχρι το 2030 θα εγκατασταθούν τρία νέα υπεράκτια αιολικά πάρκα στα ύδατα της Δανίας. Αυτά τα νέα υπεράκτια πάρκα θα επεκτείνουν την παροχή αιολικής ενέργειας κατά τουλάχιστον 2.400 MW.
Στο διάλογο, η DEA και η Energinet θα παρουσιάσουν ορισμένα από τα βασικά στοιχεία της διαδικασίας υποβολής προσφορών.
Θα επικεντρωθεί σε βασικά στοιχεία των προκαταρκτικών όρων υποβολής προσφορών, θα παράσχει στους υποψηφίους την ευκαιρία να επηρεάσουν τον σχεδιασμό των προδιαγραφών του διαγωνισμού, μειώνοντας έτσι τους εμπορικούς κινδύνους.
Επιπλέον, ο Δανικός Οργανισμός Ενέργειας και η Energinet θα συλλέξουν απόψεις από δυνητικούς υποψήφιους και επενδυτές προκειμένου να βελτιστοποιήσουν τις συνθήκες υποβολής προσφορών.
Ο τελικός στόχος του διαλόγου είναι να εκδηλωθεί το σχετικό  ενδιαφέρον από τους συντελεστές της αγοράς και να ανοίξει έτσι ο δρόμος για τη λήψη των χαμηλότερων πιθανών τιμών προσφοράς, που πρόκειται να υποβληθούν οι τελικές προσφορές για το διαγωνισμό Thor το 2021.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης