Τελευταία Νέα
Ηλεκτρισμός

Η Πολωνία σχεδιάζει να «παγώσει» τις τιμές ηλεκτρικής ενέργειας στα επίπεδα του 2018

Η Πολωνία σχεδιάζει να «παγώσει» τις τιμές ηλεκτρικής ενέργειας στα επίπεδα του 2018
Η πολωνική κυβέρνηση προσπαθεί να αποφύγει την άνοδο των οικιακών τιμών ενέργειας
Η κυβέρνηση της Πολωνίας επιδιώκει να αποφύγει την αύξηση των  οικιακών τιμών  ενέργειας, όπως ανακοίνωσε πρόσφατα ο υπουργός κρατικών περιουσιακών στοιχείων.
Η Πολωνία αποφάσισε να διατηρήσει τις τιμές ηλεκτρικής ενέργειας για το 2019 στα επίπεδα που υπήρχαν στα μέσα του 2018 με κόστος περίπου 9 δισεκατομμυρίων ζλότι, καλύπτοντας την τιμή της αποζημίωσης των επιχειρήσεων κοινής ωφελείας και της μείωσης των φόρων και τελών.
Οι τιμές ενέργειας έγιναν ένα καυτό ζήτημα, καθώς το κυβερνών κόμμα (PiS) κέρδισε μια σειρά εκλογών με υποσχέσεις κοινωνικών παραδόσεων και περιορισμού των αυξήσεων των τιμών ενέργειας.
"Είμαι πολύ σαφής: δεν θα υπάρξει αύξηση των τιμών για τους πολίτες και θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να βεβαιωθούμε ότι δεν θα συμβεί", δήλωσε ο υπουργός κρατικών περιουσιακών στοιχείων Jacek Sasin στο ραδιόφωνο RMF FM.
"Υπήρξε μια αύξηση για τις επιχειρήσεις, ειδικά για τις μεγάλες επιχειρήσεις. Ήμασταν σε θέση να διατηρήσουμε τις τιμές σταθερές για τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, αλλά δεν μπορούμε να το κάνουμε απεριόριστα ", ανέφερε επίσης.
Η Πολωνία θα πραγματοποιήσει προεδρικές εκλογές το 2020.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης