Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ανατροπή στη διαμάχη ΗΠΑ, Κίνας - Απαισιόδοξο το Πεκίνο, δεν αποσύρει δασμούς ο Trump

Ανατροπή στη διαμάχη ΗΠΑ, Κίνας - Απαισιόδοξο το Πεκίνο, δεν αποσύρει δασμούς ο Trump
Tο Πεκίνο δηλώνει απαισιόδοξο για την επίτευξη συμφωνίας, λόγω της απροθυμίας του Donald Trump να αποσύρει συγκεκριμένους δασμούς
Ένα νέο επεισόδιο προστέθηκε στο σίριαλ της εμπορικής διαμάχης ΗΠΑ - Κίνας, με το κλίμα να ανατρέπεται εκ νέου, μετά τις επαφές που είχαν οι δύο πλευρές το Σαββατοκύριακο.
Σύμφωνα με το CNBC, το Πεκίνο δηλώνει απαισιόδοξο για την επίτευξη συμφωνίας, λόγω της απροθυμίας του Donald Trump να αποσύρει συγκεκριμένους δασμούς.
Το δημοσίευμα αναφέρει ότι η Κίνα θεωρούσε πως ο πρόεδρος των ΗΠΑ είχε συμφωνήσει επί της αρχής, ωστόσο αυτό φαίνεται πως δεν ισχύει.
Οι ΗΠΑ και η Κίνα έχουν συμφωνήσει να εργαστούν για μια περιορισμένη εμπορική συμφωνία, η οποία αποκαλείται «πρώτη φάση».
Η Κίνα έχει πιέσει για την κατάργηση των πρόσθετων δασμών που επιβάλλονται στα προϊόντα εκατέρωθεν, ως μέρος της συμφωνίας.
Ο εκπρόσωπος του κινεζικού Υπουργείου Εμπορίου, Gao Feng δήλωσε νωρίτερα αυτό το μήνα ότι οι δύο πλευρές κατέληξαν σε συμφωνία για την απόσυρση των δασμών.
Ωστόσο, ο πρόεδρος Trump δήλωσε ότι δεν έχει επέλθει συμφωνία για την άρση των δασμών, με τα μηνύματα να είναι αντικρουόμενα.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης