Δελτία Τύπου

Διεθνής πιστοποίηση AWS για το εργοστάσιο Κορπή της Nestlé

tags :
Διεθνής πιστοποίηση AWS για το εργοστάσιο Κορπή της Nestlé
Πρόκειται για μια διεθνή πιστοποίηση που περιλαμβάνει μια σειρά από ενέργειες
Tο 1o εργοστάσιο από όλα τα εργοστάσια νερού στην Ελλάδα και από τα πρώτα της Nestlé παγκοσμίως που αποκτά την πιστοποίηση Alliance for Water Stewardship (AWS) αποτελεί το εργοστάσιο Φυσικού Μεταλλικού Νερού Κορπή. Η διαδικασία της πιστοποίησης γίνεται από εξειδικευμένο ανεξάρτητο φορέα και είναι ιδιαίτερα δύσκολη και απαιτητική. Ωστόσο, η δέσμευση και η συστηματική δουλειά του εργοστασίου για δύο συνεχόμενα έτη οδήγησαν σε αυτή την ιδιαίτερα σημαντική διαπίστευση, με βάση το διεθνές πρότυπο AWS.
Πρόκειται για μια διεθνή πιστοποίηση που περιλαμβάνει μια σειρά από ενέργειες, αυστηρά κριτήρια, στοιχεία και ενδελεχείς ελέγχους, που βεβαιώνουν την άρτια λειτουργία του εργοστασίου σε σχέση με την ορθή διαχείριση των υδάτινων πόρων. Επιπλέον, η διαδικασία της πιστοποίησης διευρύνει και βελτιώνει τη συνεργασία μεταξύ των τοπικών φορέων και συμβάλει σε βαθύτερη κατανόηση των τοπικών προκλήσεων και σε πιο ουσιαστικές συλλογικές δράσεις για την βιώσιμη διαχείριση των υδάτινων πόρων. Για τη διατήρηση της πιστοποίησης διενεργούνται ετήσιοι έλεγχοι, προκειμένου να διαπιστώνεται η συνεχής βελτίωση των πρακτικών και αποτελεσμάτων του εργοστασίου.
Η AWS είναι μια μη κερδοσκοπική οργάνωση, με συμμετοχή μεγάλων οικολογικών οργανώσεων και εταιρειών, που έχει στόχο τη διαφύλαξη και διατήρηση των υδάτινων πόρων του πλανήτη και η πιστοποίησή της αποτελεί το πρώτο πρότυπο για την παγκόσμια προώθηση βέλτιστων πρακτικών στον τομέα της διαχείρισης τους.
Οι βασικές προϋποθέσεις προκειμένου να λάβει κάποιος τη διεθνή πιστοποίηση, που αποτελούν ταυτόχρονα και βασική προτεραιότητα για την Nestlé είναι: 1.     Καλή διαχείριση του νερού2.     Βιώσιμη διατήρηση του ισοζυγίου του νερού3.     Καλή ποιότητα του νερού4.     Καλή κατάσταση των Σημαντικών Υδάτινων Περιοχών (Ποτάμια, Πηγές κλπ.) H Nestlé έχει δεσμευθεί για την πιστοποίηση όλων των εργοστασίων νερού της με το συγκεκριμένο πρότυπο μέχρι το 2025, αποδεικνύοντας έμπρακτα τη θετική συμβολή της εταιρείας στη σωστή διαχείριση των υδάτινων πόρων για την κοινή ωφέλεια. Ο Διευθυντής του εργοστασίου φυσικού μεταλλικού νερού Κορπή, Σοφοκλής Αρβανιτίδης, δήλωσε σχετικά:
«Η πιστοποίηση αυτή από την AWS αποδεικνύει τα αποτελέσματα του εργοστασίου στην ορθή διαχείριση των υδάτινων πόρων. Επιπλέον, αναδεικνύει τη θετική επίδραση που έχουμε δουλεύοντας εκτός των τειχών του εργοστασίου, με την κοινότητα, τον Δήμο και την κοινωνία, καθώς και τη συμβολή μας στην εκπαίδευση και ενημέρωση του κοινού που ήταν και ένας από τους βασικούς άξονες στον οποίο εστίασε ο ελεγκτικός φορέας.»
 
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης