Τελευταία Νέα
Ανανεώσιμες & Βιώσιμη Ανάπτυξη

Ισπανία: Αύξηση 25% χάρη στα trackers σε φωτοβολταϊκό 40 MW - Η σχεδιαζόμενη πώληση σε θεσμικούς επενδυτές

Ισπανία: Αύξηση 25% χάρη στα trackers σε φωτοβολταϊκό 40 MW - Η σχεδιαζόμενη πώληση σε θεσμικούς επενδυτές
Η νότια Ισπανία είναι μία από τις περιοχές της Ευρώπης με το υψηλότερο επίπεδο ηλιακής ακτινοβολίας
Την κατασκευή φωτοβολταϊκού πάρκου ισχύος 40 MW ανέλαβε η Athos Solar στην Ισπανία, σύμφωνα με το PV-Europe.
Η εν λόγω κατασκευή που είναι μη επιδοτούμενη, άρχισε στα τέλη Οκτωβρίου σε μια περιοχή πράσινου πεδίου 90 εκταρίων. Με περισσότερα από 105.000 φωτοβολταϊκά πάνελ, το έργο θα παράγει κάθε χρόνο πάνω από 80 εκατομμύρια KWh ηλεκτρικής ενέργειας.
«Η παραγόμενη ηλιακή ενέργεια εξοικονομεί περίπου 41.500 τόνους CO2 κάθε χρόνο. Σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό, θα συνδεθεί με το δίκτυο την άνοιξη του 2020, μετά από την 6μηνη κατασκευαστική περίοδο» εξηγεί ο Christian Linder, Διευθύνων Σύμβουλος της Athos Solar.
Στην Ισπανία, η αγορά ηλεκτρικής ενέργεια από τα φωτοβολταϊκά είναι φθηνότερη σε σχέση με τις υπόλοιπες εναλλακτικές μορφές παραγωγής ενέργειας.

Κατά 25% μεγαλύτερη αποδοτικότητα λόγω trackers

«Η νότια Ισπανία είναι μία από τις περιοχές της Ευρώπης με το υψηλότερο επίπεδο ηλιακής ακτινοβολίας. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, οι επενδύσεις αυτού του είδους να είναι πλήρως αποδοτικές και βιώσιμες. Το φωτοβολταικό πάρκο, το οποίο θα εγκατασταθεί σε μια περιοχή που αντιστοιχεί σε περίπου 130 γήπεδα ποδοσφαίρου κοντά στην πόλη του Albacete, είναι η πρώτη που θα κατασκευάσει η Athos Solar στην Ισπανία» υπογραμμίζει ο Christian Linder.
Μάλιστα, οι ηλιακοί ιχνηλάτες (trackers) συμβάλλουν σε μεγαλύτερη απόδοση της ηλιακής ενέργειας που παράγεται κατά 25%.

844


Γρήγορη ολοκλήρωση του έργου

Στόχος είναι να ολοκληρωθεί η κατασκευή ολόκληρης της μονάδας μέχρι το δεύτερο τρίμηνο του 2020. Το φωτοβολταϊκό πάρκο θα συνδεθεί αρχικά με το δημόσιο ηλεκτρικό δίκτυο μέσω ενός ιδιωτικού υποσταθμού μέσω μετασχηματιστών 132 kw (kV) και στη συνέχεια μέσω ενός υποσταθμού με μετασχηματιστή 400 kV που αποτελεί μέρος της δημόσιας υποδομής.
Με την πάροδο του χρόνου, οι εγκαταστάσεις ανανεώσιμων πηγών ενέργειας με συνολική εγκατεστημένη ισχύ 800 MW
θα συνδέονται με αυτό.
Το έργο βρίσκεται σε τμήμα μιας περιοχής ειδικά σχεδιασμένης για χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Μετά την ολοκλήρωση του έργου, η εταιρεία με έδρα τη Χαϊδελβέργη σχεδιάζει να πουλήσει το φωτοβολταϊκό πάρκο σε θεσμικούς επενδυτές.
Η κατασκευή του πράσινου αυτού εργαλείου θα χρηματοδοτηθεί μέσω της πώλησης της παραγόμενης ενέργειας στο Χρηματιστήριο Ενέργειας ή μέσω των
PPA.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης