Τελευταία Νέα
Πετρέλαιο

IEA: Δραματική μείωση της ζήτησης πετρελαίου το 2020 για τον ΟΠΕΚ

IEA: Δραματική μείωση της ζήτησης πετρελαίου το 2020 για τον ΟΠΕΚ
Ο Οργανισμός συνέχισε τις εκτιμήσεις του για αύξηση της παγκόσμιας ζήτησης πετρελαίου το 2019 και το 2020 σε 1 εκατομμύριο bpd και 1,2 εκατομμύρια bpd αντίστοιχα
Δυσμενέστερος θα είναι ο ανταγωνισμός του ΟΠΕΚ το 2020 στην αγορά πετρελαίου με την επικείμενη συνάντηση των μελών στην Βιέννη τον επόμενο μήνα, να είναι κρίσιμης σημασίας.
Όπως αναμεταδίδει το Reuters από την μηνιαία έκθεση του Οργανισμού, οι «χώρες του OPEC+ αντιμετωπίζουν μείζονα πρόκληση το 2020, καθώς η ζήτηση για αργό πετρέλαιο αναμένεται να μειωθεί δραματικά».
Παράλληλα, οι προβλέψεις του ΙΕΑ κάνουν λόγο για ζήτηση του πετρελαίου κατά 1 εκατ. bpd λιγότερα το επόμενο έτος σε σύγκριση με την τρέχουσα παραγωγή. Ειδικότερα, θα φτάσει τα 28,9 εκατ. bpd.
Τέλος, ο Οργανισμός συνέχισε τις εκτιμήσεις του για αύξηση της παγκόσμιας ζήτησης πετρελαίου το 2019 και το 2020 σε 1 εκατομμύριο bpd και 1,2 εκατομμύρια bpd αντίστοιχα, αλλά δήλωσε ότι οι προοπτικές του ενδέχεται να έχουν υποτιμήσει ελαφρώς τον αντίκτυπο των τιμολογίων από τον εμπορικό πόλεμο μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης