Ανανεώσιμες & Βιώσιμη Ανάπτυξη

Η στήριξη της ΕΒΗΕ στην συνάντηση των αντιπροσώπων της με τον Χρ. Σταϊκούρα

Η στήριξη της ΕΒΗΕ στην συνάντηση των αντιπροσώπων της με τον Χρ. Σταϊκούρα
Ο Υπουργός Οικονομικών εξέφρασε την θετική του εντύπωση για την εξωστρέφεια του κλάδου και τα επιτεύγματα της ΕΒΗΕ σε ευρωπαϊκό επίπεδο και δήλωσε ότι θα εξετάσει τα αιτήματα της Ένωσης
Ιδιαίτερα ικανοποιητική ήταν η συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη (12/11) στο Υπουργείο Οικονομικών της αντιπροσωπείας της Ελληνικής Βιομηχανίας Θερμικών Ηλιακών Συστημάτων (ΕΒΗΕ) και του Υπουργού Οικονομικών Καθ. Χρήστου Σταϊκούρα.
Η ΕΒΗΕ παρουσίασε στον κύριο Υπουργό τις προτάσεις της για την στήριξη της Ελληνικής Βιομηχανίας Θερμικών Ηλιακών Συστημάτων, τονίζοντας την θετική της συνεισφορά στην εθνική οικονομία μέσω των εξαγωγών αλλά και της δημιουργίας θέσεων εργασίας. Επίσης επισημάνθηκε η αποδεδειγμένη προσφορά των Θερμικών Ηλιακών Συστημάτων στην μείωση των ρύπων και το σχετιζόμενο με αυτήν οικονομικό όφελος για την χώρα (περίπου 88 εκ. ευρώ ανά έτος). Τέλος, η αντιπροσωπεία της ΕΒΗΕ ενημέρωσε τον κ. Σταϊκούρα για την συμβολή των εγκατεστημένων ΘΗΣ στην ανακούφιση του ενεργειακού προϋπολογισμού των ελληνικών νοικοκυριών με την εξοικονόμηση 500 εκ. ευρώ ετησίως.
Ο Υπουργός Οικονομικών εξέφρασε την θετική του εντύπωση για την εξωστρέφεια του κλάδου και τα επιτεύγματα της ΕΒΗΕ σε ευρωπαϊκό επίπεδο και δήλωσε ότι θα εξετάσει τα αιτήματα της Ένωσης.
Η αντιπροσωπεία της ΕΒΗΕ απαρτιζόταν από τον Πρόεδρο Ευθύμιο Σπανό, τον Γενικό Γραμματέα Χρήστο Παπαεμμανουήλ, το μέλος της Ένωσης Μάρκο Κουλούμογλου και τον εκτελεστικό γραμματέα Χρήστο Κώνστα. Στην συνάντηση ήταν παρών και ο Βουλευτής Ν. Πιερίας της Νέας Δημοκρατίας κύριος Ξενοφών Μπαραλιάκος, ο οποίος επιδεικνύει έμπρακτο ενδιαφέρον για τα θέματα Ενέργειας και Περιβάλλοντος.
 
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης