Τελευταία Νέα
Ανανεώσιμες & Βιώσιμη Ανάπτυξη

Υπό το πρίσμα των ΑΠΕ οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες στο Πεκίνο το 2022 - Η έκθεση της IRENA

Υπό το πρίσμα των ΑΠΕ οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες στο Πεκίνο το 2022 - Η έκθεση της IRENA
H Zhangjiakou επωφελείται από άφθονους ανανεώσιμους ενεργειακούς πόρους
Εντείνονται οι προσπάθειες της κινεζικής πόλης Zhangjiakou για την ανάπτυξη συστημάτων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, σύμφωνα με νέα έκθεση του Διεθνούς Οργανισμού για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (IRENA).
Η πόλη Zhangjiakou θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην επίτευξη της φιλοδοξίας του Πεκίνου για χαμηλές εκπομπές CO2 κατά τη διάρκεια των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων το 2022.
Μάλιστα, η Zhangjiakou επωφελείται από άφθονους ανανεώσιμους ενεργειακούς πόρους, συμπεριλαμβανομένων 30 GW για φωτοβολταϊκές εγκαταστάσεις (PV) και 40 GW για τον άνεμο. Η έκθεση της IRENA διαπιστώνει ότι μετά το 2035 η πόλη μπορεί να φτάσει την συνολική εγκατεστημένη ισχύ των ΑΠΕ άνω του 70% μέχρι το 2050.
Επιπλέον, η μελέτη έδειξε ότι επειδή η Zhangjiakou ανέλαβε πρωτοβουλία για την αναβάθμιση της βιομηχανίας, είναι αναγκαίο να διασφαλιστεί ότι η νέα ζήτηση ενέργειας θα επιτευχθεί όσο το δυνατόν περισσότερο από τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Πρόκειται για μια σημαντική στροφή στα δεδομένα της χώρας , καθώς υπολογίζεται ότι μέχρι το 2050, ο πληθυσμός θα είναι αυξημένος κατά 255 εκατ. ανθρώπους.
Τέλος, η έκθεση της IRENA συμβάλλει στην άνοδο του στρατηγικού σχεδιασμού της ενεργειακής ανάπτυξης σε όλη την Κίνα. Η προώθηση του πράσινου και καθαρού μοντέλου ενέργειας και των χαμηλών εκπομπών CO2, βρίσκονται προς αυτή την κατεύθυνση.
Οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες του Πεκίνου θα αποτελέσουν πρότυπο για τις υπόλοιπες κινέζικες πόλεις που είναι πρόθυμες να αποσύρουν τα ενεργειακά συστήματά τους που στηρίζονται στον άνθρακα και να επωφεληθούν από την υιοθέτηση τεχνολογικών μοντέλων στις ΑΠΕ.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης