Πετρέλαιο

ΕΙΑ: Αυξήθηκαν τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ – Ρεκόρ στην παραγωγή

ΕΙΑ: Αυξήθηκαν τα αποθέματα  αργού στις ΗΠΑ – Ρεκόρ στην παραγωγή
Τα αποθέματα αργού αυξήθηκαν κατά 2,2 εκατ. βαρέλια την εβδομάδα έως τις 8 Νοεμβρίου Η παραγωγή  κατέγραψε εβδομαδιαίο ρεκόρ 12,8 εκατομμυρίων bpd
Τα αποθέματα αργού πετρελαίου των ΗΠΑ αυξήθηκαν για τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα   καθώς η παραγωγή σημείωσε ρεκόρ, ενώ τα αποθέματα αποσταγμάτων, τα οποία περιλαμβάνουν πετρέλαιο θέρμανσης, υποχώρησαν για την όγδοη συνεχόμενη  εβδομάδα σύμφωνα με στοιχεία της ΕΙΑ.
Τα αποθέματα αργού αυξήθηκαν κατά 2,2 εκατ. βαρέλια την εβδομάδα έως τις 8 Νοεμβρίου, σε σύγκριση με τις προσδοκίες των αναλυτών για άνοδο 1,6 εκατ. βαρελιών.
"Περαιτέρω περικοπές στα ... καύσιμα απόσταξης ήταν υποστηρικτικά, αλλά η ανάκαμψη της αξιοποίησης του ραφιναρίσματος λειτουργεί ενάντια σε αυτά τα σημεία δεδομένων", δήλωσε ο John Kilduff, συνεργάτης της Again Capital LLC στη Νέα Υόρκη.
"Και οι εισαγωγές και οι εξαγωγές αργού πετρελαίου ήταν αρκετά χαμηλές την εβδομάδα, αλλά η άνοδος της εγχώριας παραγωγής δείχνει ότι δεν υπάρχει επιβράδυνση του πετρελαίου, παρά την πτώση των μετρήσεων.
Η παραγωγή αργού αυξήθηκε κατά 200.000 βαρέλια την ημέρα (bpd) σε εβδομαδιαίο ρεκόρ 12,8 εκατομμυρίων bpd, σύμφωνα με τα στοιχεία.
Οι εμπορικές εισαγωγές αργού μειώθηκαν κατά 327.000 bpd σε περίπου 5,8 εκατομμύρια bpd, το χαμηλότερο επίπεδο από τον Φεβρουάριο του 1996.
 Οι καθαρές εισαγωγές αργού πετρελαίου στις ΗΠΑ μειώθηκαν κατά 589.000 bpd, σύμφωνα με την EIA.
Οι τιμές του πετρελαίου σημείωσαν κέρδη μετά την ανακοίνωση των στοιχείων. Το  αμερικανικό αργό ενισχύθηκε 14 σεντς το βαρέλι στα 57,28 δολάρια στις 11:13 π.μ. (1613 GMT). Το Brent σημείωσε άνοδο 34 σεντς το βαρέλι στα 62,72 δολάρια.
Τα αποθέματα στο  Cushing, της  Οκλαχόμα, κόμβος παράδοσης για τα αμερικανικά συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης αργού μειώθηκαν κατά 1,2 εκατομμύρια βαρέλια, η πρώτη πτώση τους μετά από πέντε εβδομάδες, σύμφωνα με την ΕΙΑ .
Οι ροές διυλιστηρίου αυξήθηκαν κατά 155.000 μονάδες βάσης και τα ποσοστά χρήσηςς αυξήθηκαν κατά 1,8 εκατοστιαίες μονάδες στο 87,8% της συνολικής χωρητικότητας, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΙΑ.
Τα αποθέματα αποσταγμάτων, τα οποία περιλαμβάνουν πετρέλαιο ντίζελ και πετρέλαιο θέρμανσης, μειώθηκαν κατά 2,5 εκατομμύρια βαρέλια την εβδομάδα, έναντι προσδοκιών για πτώση 950.000 βαρελιών, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΙΑ.
Τα αποθέματα βενζίνης αυξήθηκαν κατά 1,9 εκατ. βαρέλια, σε σύγκριση με τις προσδοκίες για πτώση κατά 1,2 εκατ. βαρέλια.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης