Πετρέλαιο

Novak: Ηγετική θέση της Ρωσίας στις εξαγωγές πετρελαίου και ηλεκτρικής ενέργειας προς την Κίνα

Novak: Ηγετική θέση της Ρωσίας στις εξαγωγές πετρελαίου και ηλεκτρικής ενέργειας προς την Κίνα
Το 2018, οι εξαγωγές ηλεκτρικής ενέργειας ανήλθαν σε 3,1 δισ. kWh, σύμφωνα με τον υπουργό
Ηγετική θέση κατέχει η Ρωσία στον τομέα εξαγωγών του αργού στην Κίνα, δεδομένου ότι ενίσχυσε τον εφοδιασμό κατά 27,4% ετησίως το 2018, σύμφωνα με όσα είπε ο Ρώσος υπουργός Ενέργειας, Alexander Novak.
Επίσης, στο ίδιον ρυθμό κινούνται και οι εξαγωγές ηλεκτρικής ενέργειας προς την Κίνα.
«Η Ρωσία έχει καταστεί πρωτοπόρος στην προμήθεια του αργού στην Κίνα , καθώς προμήθευσε 67 εκατομμύρια τόνους το 2018, αξίας άνω των 35 δισεκατομμυρίων δολαρίων, δηλαδή αύξηση 27,4% σε σύγκριση με το 2017. Οι εξαγωγές άνθρακα το 2018 ανήλθαν σε 27,6 εκατομμύρια τόνους , το οποίο είναι κατά 7,6% περισσότερο από ό, τι το 2017. Είμαστε επίσης πρωτοπόροι στην εξαγωγή ηλεκτρικής ενέργειας προς την Κίνα. Το 2018, οι εξαγωγές ηλεκτρικής ενέργειας ανήλθαν σε 3,1 δισ. kWh» δήλωσε ο Novak στην επίσημη ιστοσελίδα του υπουργείου.
Παράλληλα, ο υπουργός χαρακτήρισε την ανάπτυξη των σχέσεων μεταξύ Ρωσίας και Κίνας σε εταιρικό επίπεδο. Η Novatek, η Rosneft, η Gazprom Neft, η Transneft και η Sibur Holding ενδιαφέρονται να αναπτύξουν σχέσεις με την κινεζική πλευρά. Εφαρμόζονται μεγάλα κοινά έργα, όπως η Yamal LNG με τη συμμετοχή κινέζων επενδυτών.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης