Πετρέλαιο

ADNOC: Το πετρέλαιο είναι ο χρυσός μας και σχεδιάζουμε να το χρησιμοποιήσουμε όλο

ADNOC: Το πετρέλαιο είναι ο χρυσός μας και σχεδιάζουμε να το χρησιμοποιήσουμε όλο
Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα θέλουν να επιτύχουν την αυτάρκεια και ενδεχομένως να καταστούν καθαρός εξαγωγέας φυσικού αερίου
Το Abu Dhabi National Oil Co  (ADNOC ) σκοπεύει να εξαντλήσει τα τεράστια αποθέματα πετρελαίου και φυσικού αερίου, καθώς πολλοί καταναλωτές μεταβαίνουν σε καθαρότερες πηγές ενέργειας, ανέφερε ανώτατο στέλεχος της πετρελαϊκής εταιρείας του Κόλπου.
Η μετάβαση του κόσμου από τα ορυκτά καύσιμα σε μια προσπάθεια να μειωθούν οι εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου αναμένεται να επιταχυνθεί τις επόμενες δεκαετίες, αφήνοντας πολλές εταιρείες πετρελαίου και χώρες παραγωγής να αναλογιστούν το μακροπρόθεσμο μέλλον τους.
Αλλά για την κρατική εταιρεία ADNOC, την κύρια εταιρεία παραγωγής πετρελαίου στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, η οποία προμηθεύει σχεδόν το 3% της παγκόσμιας ζήτησης πετρελαίου, το αργό πετρέλαιο αναμένεται να παραμείνει η ραχοκοκαλιά των εσόδων, σύμφωνα με δηλώσεις του εκτελεστικού διευθυντή της ADNOC, Abdulmunim al-Kindy, στο Reuters.
"Το πετρέλαιο μας είναι ο χρυσός μας", δήλωσε ο Al-Kindy σε συνέντευξή του στο πλαίσιο του συνεδρίου για το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο ADIPEC στο Αμπού Ντάμπι, πρωτεύουσα των ΗΑΕ.
«Με τα αποθεματικά που έχουμε, η πρόκληση που είναι να το αποτιμάμε στο σωστό χρόνο».
Για να επιτευχθεί αυτό, η ADNOC καταβάλει προσπάθεια να μειώσει το κόστος εξόρυξης για να ανταγωνιστεί άλλους σημαντικούς παραγωγούς, συμπεριλαμβανομένων των μελών του ΟΠΕΚ Σαουδική Αραβία και Ιράκ.
Η ADNOC ξεκίνησε μια ευρύτερη στρατηγική μετασχηματισμού από το 2016, επεκτείνοντας την επιχείρηση πετρελαίου και φυσικού αερίου και αναθεωρώντας τις εμπορικές της δραστηριότητες.
Αυτή την εβδομάδα ανακοίνωσε ότι προχωρεί σε συμβόλαια αργού Murban και συνεργάστηκε με την Intercontinental Exchange Inc και τις μεγάλες εταιρείες πετρελαίου όπως η BP, η Total και η Shell σε μια νέα αγορά που θα ξεκινήσει το 2020.
"Είμαστε πραγματικά οι παραγωγοί χαμηλότερου κόστους λόγω της αποτελεσματικότητας που οδηγούμε", δήλωσε ο al-Kindy.
Η ADNOC επιδιώκει επίσης να διαφοροποιήσει τις πηγές ενέργειας που μπορεί να προσφέρει.
Η εταιρεία βρίσκεται στη μέση μιας τεράστιας επέκτασης της παραγωγής φυσικού αερίου, το λιγότερο ρυπογόνο ορυκτό καύσιμο, η ζήτηση του οποίου προβλέπεται να αυξηθεί τις επόμενες δεκαετίες, καθώς οι ασιατικές οικονομίες καταναλώνουν περισσότερη ενέργεια.
Έχει υπογράψει συμφωνίες με μεγάλες εταιρείες πετρελαίου για την ενίσχυση της παραγωγής φυσικού αερίου και ανακοίνωσε ότι αναζητά επενδυτικές ευκαιρίες στο εξωτερικό στο υγροποιημένο φυσικό αέριο (LNG).
«Όποιοι και αν είναι οι πόροι που διαθέτουμε, θα οδηγήσουμε πραγματικά στη νομισματοποίηση αυτών των πόρων. Δεν πρόκειται να αφήσουμε τίποτα στο έδαφος αν μπορούμε ", συμπλήρωσε.
"Αυτή είναι η κατώτατη γραμμή. Είτε πρόκειται για φυσικό αέριο, συμβατικό είτε αντισυμβατικό, πετρέλαιο συμβατικό ή αντισυμβατικό, πρόκειται να έρθει στην αγορά και αυτός είναι ο στόχος μας. "
Το ADNOC στοχεύει να φτάσει το 1 δισεκατομμύριο κυβικά πόδια ημερησίως σε μη συμβατική παραγωγή αερίου πριν από το 2030.
Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα θέλουν να επιτύχουν την αυτάρκεια φυσικού αερίου και ενδεχομένως να καταστούν καθαρός εξαγωγέας φυσικού αερίου.
Ένας αυξανόμενος αριθμός ακτιβιστών του κλίματος και επενδυτών έχουν προειδοποιήσει ότι για να επιτευχθεί ο στόχος της συμφωνίας του Παρισιού του 2015 για περιορισμό της υπερθέρμανσης του πλανήτη σε "αρκετά κάτω από" 2 βαθμούς Κελσίου, πολλοί από τους παγκόσμιους πόρους πετρελαίου και φυσικού αερίου δεν μπορούν να αξιοποιηθούν.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης