Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Η SunPower διαχωρίζει την μονάδα ηλιακής ενέργειας από την αποθήκευση

Η SunPower διαχωρίζει την μονάδα ηλιακής ενέργειας από την αποθήκευση

Ο διαχωρισμός αναμένεται να ολοκληρωθεί το δεύτερο τρίμηνο του 2020

Η αμερικανική εταιρεία ηλιακής ενέργειας  SunPower ανακοίνωσε  ότι θα διασπασθεί σε δύο εταιρείες, διαχωρίζοντας τις εργασίες παραγωγής ηλιακών συλλεκτών από  τις υπηρεσίες αποθήκευσης και ενέργειας.
Το τμήμα ηλιακών πάνελ, το οποίο ονομάζεται Maxeon Solar Technologies, θα έχει την έδρα του στη Σιγκαπούρη, με παραγωγικές δραστηριότητες στη Γαλλία, τη Μαλαισία, το Μεξικό και τις Φιλιππίνες.
Η μονάδα αποθήκευσης ενέργειας και υπηρεσιών θα διατηρήσει το όνομα SunPower και θα επικεντρωθεί στην τροφοδοσία στις οικιακές και εμπορικές αγορές ηλιακών εγκαταστάσεων στις Ηνωμένες Πολιτείες.
"Η συναλλαγή αυτή θα απλοποιήσει και τις δύο οργανωτικές δομές, μειώνοντας το κόστος, βελτιώνοντας παράλληλα την αποδοτικότητα και δημιουργώντας (δύο) πιο ευέλικτες εταιρείες", δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Thomas Werner σε τηλεδιάσκεψη με αναλυτές.
Ο διαχωρισμός θα γίνει μέσω ενός αφορολόγητου spin-off όλων των μετοχών της Maxeon Solar  που κατέχει η SunPower στους μετόχους της εταιρείας.
Στο πλαίσιο της συμφωνίας, ο μακροχρόνιος εταίρος της SunPower, Tianjin Zhonghuan Semiconductor Co, θα επενδύσει 298 εκατομμύρια δολάρια στη Maxeon Solar και  θα κατέχει μερίδιο 29% στην εταιρεία, ενώ οι μέτοχοι της SunPower θα κατέχουν τα υπόλοιπα.
Οι μετοχές της SunPower, που ανήκουν κατά πλειοψηφία στη γαλλική  Total SA, αυξήθηκαν σχεδόν κατά 3% στα 8,60 δολάρια.
Κατά τη στιγμή του διαχωρισμού, που αναμένεται να ολοκληρωθεί το δεύτερο τρίμηνο του 2020, οι δύο επιχειρήσεις θα συνάψουν πολυετή συμφωνία αποκλειστικής προμήθειας που θα καλύπτει τις πωλήσεις προϊόντων που κατασκευάζει η Maxeon Solar στις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά.
Ο διευθύνων σύμβουλος της SunPower Tom Werner θα διατηρήσει το ρόλο του στην εταιρεία, ενώ ο Jeff Waters, διευθύνων σύμβουλος της επιχειρηματικής μονάδας της SunPower Technologies, θα είναι επικεφαλής της Maxeon.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης