Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τrump: Η συμφωνία με τους Κινέζους μπορεί να κλείσει ανά πάσα στιγμή

tags :
Τrump: Η συμφωνία με τους Κινέζους μπορεί να κλείσει ανά πάσα στιγμή

Στίγμα Trump για το κρίσιμο τέλος του εμπορικού πολέμου

Πολύ κοντά φαίνεται ότι είναι πλέον η συμφωνία ΗΠΑ - ΚΙΝΑ σε εμπορικό επίπεδο και αυτό ήδη προεξοφλείται από τις αγορές με τον S&P στις 3098 μονάδες.
Μια τέτοια εξέλιξη θα απελευθερώσει τις οικονομίες και θα επαναφέρει πολύ θετικότερες προσδοκίες για την ανάπτυξη εκ νέου του διεθνούς εμπορίου.
Σημερινό survey της BOFA δείχνει ότι η ύφεση στις ΗΠΑ έχει αποφευχθεί.
Ο χρυσός βρίσκεται σε διορθωτική κίνηση  στα 1459 δολάρια , ενώ τα βασικά μέταλα κρατούν μεγάλο μέρος της πρόσφατης βραχυπρόθεσμης ανόδου, στα 1778 δολ το αλουμίνιο και στα 5864 δολ ο χαλκός.
Ο Τrump δεν δίστασε να κατηγορήσει εκ νέου την ΕΕ ότι έχει καταστεί δυσκολότερη από την Κίνα στις διαπραγματεύσεις.
Κατά τα άλλα ξεκίνησε την ομιλία του επιτιθέμενος στη νομισματική πολιτική της Fed και υποστηρίζοντας ότι εάν η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ ακολουθούσε τις… οδηγίες του, τότε η αμερικανική οικονομία αλλά και η Wall Street θα ακολουθούσε πολύ καλύτερη πορεία.
«Η Fed αύξησε με λανθασμένη ταχύτητα τα επιτόκια, αλλά τα μειώνει με πολύ αργό τρόπο.
Με την πολιτική της μειώνει την ανταγωνιστικότητα της αμερικανικής οικονομίας.
Σε περίπτωση κατά την οποία συνεργάζονταν μαζί μας τότε η Wall Street θα είχε ενισχυθεί κατά επιπλέον 25%!», τόνισε χαρακτηριστικά, ενώ σε μία αποστροφή του λόγου του άφησε να εννοηθεί ότι έχει μετανιώσει… πικρά για την επιλογή του Jerome Powell ως προέδρου της Fed.
Αναφερόμενος στην αμερικανική οικονομία και κυρίως στα οφέλη που έχει αποκομίσει από τη δική του διακυβέρνηση, τόνισε ότι το ΑΕΠ των ΗΠΑ έτρεξε με τον ταχύτερο ρυθμό 10 ετών κατά τη διάρκεια του 2018.
Υποστήριξε ότι οι ΗΠΑ έχουν τεράστιες οικονομικές δυνατότητες, ενώ προανήγγειλε ότι θα υπάρξουν περαιτέρω μειώσεις φόρων, ιδίως των φορολογικών συντελεστών για τις επιχειρήσεις.
Επιπρόσθετα οι ΗΠΑ έχουν ως στόχο να γίνουν ενεργειακά ανεξάρτητες, ενώ ο απώτερος σκοπός του δεν είναι άλλος από τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας στη χώρα του.
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης