Διεθνή

Erdogan: Οι συνομιλίες με την ΕΕ μπορεί να τελειώσουν εξαιτίας των κυρώσεων που επιβλήθηκαν λόγω των γεωτρήσεων

tags :
Erdogan: Οι συνομιλίες με την ΕΕ μπορεί να τελειώσουν εξαιτίας των κυρώσεων που επιβλήθηκαν λόγω των γεωτρήσεων
Ο Erdogan καταφέρθηκε εναντίον της απόφασης της ΕΕ και ισχυρίσθηκε πως η Τουρκία ενεργεί στο πλαίσιο των δικαιωμάτων της που βασίζονται στο διεθνές δίκαιο
Ο τούρκος πρόεδρος T. Erdogan δήλωσε σήμερα (12/11) πως η απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης να επιβάλει κυρώσεις στην Τουρκία για τις παράνομες γεωτρήσεις που πραγματοποιεί στα ανοιχτά της Κύπρου ενδέχεται να επιφέρει αναστάτωση στις συνομιλίες με την Ένωση και προειδοποίησε πως η Τουρκία μπορεί να στείλει στην Ευρώπη συλληφθέντες μαχητές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.
Μιλώντας στην Άγκυρα πριν από μια επίσκεψη που πρόκειται να πραγματοποιήσει στην Ουάσινγκτον, ο Erdogan καταφέρθηκε εναντίον της απόφασης της ΕΕ και ισχυρίσθηκε πως η Τουρκία ενεργεί στο πλαίσιο των δικαιωμάτων της που βασίζονται στο διεθνές δίκαιο.
«ΕΕ, μάθε το εξής: η Τουρκία δεν είναι απ’ αυτές τις χώρες που ήξερες μέχρι τώρα.
Είμαστε μια χώρα που κάθεται στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης μαζί σου…», δήλωσε ο Erdogan μιλώντας σε δημοσιογράφους.
«Οι διαπραγματεύσεις αυτές μπορεί ξαφνικά να τελειώσουν».
«Δεν σας συμφέρει να δίνετε τελεσίγραφα στην Τουρκία αναφορικά με τις σχέσεις μας με την Κύπρο.
Δεν τους δίνουμε πολλή σημασία και θα συνεχίσουμε τον δρόμο μας», δήλωσε ακόμη.
Ο Erdogan  υπενθύμισε πως η Τουρκία φιλοξενεί περίπου 4 εκατομμύρια πρόσφυγες, στην πλειονότητά τους Σύρους, και πως μπορεί να τους ανοίξει την πόρτα προς την Ευρώπη.
Ο τούρκος πρόεδρος δήλωσε επίσης πως η Τουρκία θα συνεχίσει να στέλνει στις χώρες τους στην Ευρώπη ξένους τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, τους οποίους κρατεί.
«Μπορεί να το αντιμετωπίζετε με ελαφρότητα, όμως αυτές οι πόρτες (προς την Ευρώπη) θα ανοίξουν και αυτά τα μέλη του Νταές (Ισλαμικό Κράτος) θα σταλούν σε σας.
Μην προσπαθείτε να απειλήσετε την Τουρκία αναφορικά με τις εξελίξεις στην Κύπρο», δήλωσε ακόμη ο Erdogan.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης