Τελευταία Νέα
Φυσικό Αέριο

Σε συνεχείς συνομιλίες με την Δανία η ελβετική Allseas για την τοποθέτηση σωληνώσεων του Nord Stream 2

Σε συνεχείς συνομιλίες με την Δανία η ελβετική Allseas για την τοποθέτηση σωληνώσεων του Nord Stream 2
Η άδεια της Δανίας ήταν η τελευταία που χρειαζόταν για να συνεχιστεί η κατασκευή του έργου
Σε συνεχείς συνομιλίες με την Δανία βρίσκεται η ελβετική εταιρεία Allseas όσον αφορά την τοποθέτηση των σωληνώσεων του αγωγού Nord Stream-2.
Όπως αναφέρει το Platts, το χρονοδιάγραμμα των εργασιών για την τοποθέτηση του αγωγού στα ύδατα της Δανίας θα είναι το κλειδί για την ολοκλήρωση του μεγάλου αυτού ενεργειακού project.
«Η Allseas θα συνεχίσει να εγκαθιστά τον αγωγό Nord Stream 2. Ο ακριβής προγραμματισμός και το χρονοδιάγραμμα συζητούνται με τον πελάτη μας», δήλωσε ο εκπρόσωπος.
Υπενθυμίζεται ότι στα τέλη του περασμένου μήνα, η Δανία έδωσε την άδεια για τη διέλευση του αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream 2, με αποτέλεσμα να αρθεί και το τελευταίο εμπόδιο για το ρωσικό κατασκευαστικό έργο.
Ο αγωγός μήκος 1.230 χιλιομέτρων θα ξεκινά από τη Ρωσία και θα καταλήξει στη Γερμανία.
Η άδεια της Δανίας ήταν η τελευταία που χρειαζόταν για να συνεχιστεί η κατασκευή του έργου.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες και μερικές χώρες της ανατολικής Ευρώπης, οι σκανδιναβικές και οι χώρες της Βαλτικής είχαν εκφράσει την ανησυχία τους για το ότι η κατασκευή του αγωγού της οποίας ηγείται η ρωσική πετρελαϊκή εταιρεία Gazprom, θα αυξήσει της εξάρτηση της Ευρώπης από το ρωσικό φυσικό αέριο.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει καλέσει την Μόσχα και το Κίεβο να καταλήξουν σε νέα συμφωνία για την διέλευση του φυσικού αερίου πριν τις 31 Δεκεμβρίου, αλλά υπάρχουν μια σειρά εμπόδια και πολιτικές διαμάχες μεταξύ Μόσχας και Κιέβου και δικαστικές διαμάχες μεταξύ της ρωσικής πετρελαϊκής εταιρείας Gazprom και της ουκρανικής ενεργειακής εταιρείας Naftogaz.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης