Ενέργεια

Ενδιαφέρον της State Grid για αύξηση της συμμετοχής στον ΑΔΜΗΕ και στην "Αριάδνη" - Συνάντηση Χατζηδάκη - Kou Wei

Ενδιαφέρον της State Grid για αύξηση της συμμετοχής στον ΑΔΜΗΕ και στην

Ο κ. Χατζηδάκης, κατέγραψε την πρόθεση της State Grid να αυξήσει τη συμμετοχή της στον ΑΔΗΜΕ   υπογράμμισε όμως ότι η πρόταση θα θα συνεκτιμηθεί σε συνδυασμό με την υλοποίηση του κυβερνητικού προγράμματος για την περαιτέρω ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ

Το ενδιαφέρον της State Grid για αύξηση της συμμετοχής στο μετοχικό κεφάλαιο του ΑΔΜΗΕ αλλά και για συμμετοχή με ποσοστό 20% στο μετοχικό κεφάλαιο της Αριάδνης που προωθεί το έργο της διασύνδεσης Κρήτης Αττικής επισημοποιήθηκε κατά τη συνάντηση του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστή Χατζηδάκη με τον πρόεδρος της State Grid Interantional Kou Wei.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Χατζηδάκης, κατέγραψε την πρόθεση της State Grid να αυξήσει τη συμμετοχή της στον ΑΔΗΜΕ (κατέχει ήδη το 24%) υπογράμμισε όμως ότι η πρόταση θα θα συνεκτιμηθεί σε συνδυασμό με την υλοποίηση του κυβερνητικού προγράμματος για την περαιτέρω ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ αλλά και με το ενωσιακό δίκαιο.
Πρέπει να σημειωθεί πάντως ότι με βάση τη συμφωνία αγοράς του 24% του ΑΔΜΗΕ η State Grid έχει δικαίωμα πρώτης προσφοράς σε περίπτωση που οι υπόλοιποι μέτοχοι αποφασίσουν την εκχώρηση μέρους των μετοχών τους.
Σε ότι αφορά την Αριάδνη η κινεζική εταιρία να θέλει να αποκτήσει το 20%.
Οι προθέσεις της άλλωστε καταγράφονται και στη μια από τις 16 διακρατικές συμφωνίες που υπεγράφησαν σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου στο πλαίσιο της επίσκεψης στην Αθήνα του Κινέζου προέδρου.

Νωρίτερα το WEN έγραφε:

Στις 5 το απόγευμα στο ΥΠΕΝ αναμένεται να πραγματοποιηθεί συνάντηση του υπουργού ΠΕΝ, Κ. Χατζηδάκη με τον επικεφαλής της State Grid International KWEI, ο οποίος βρίσκεται στην Αθήνα συνοδεύοντας τον Κινέζο Πρόεδρο, Xi Jinping.
Στη συνάντηση θα παραστεί αντιπροσωπεία του ΑΔΜΗΕ, με επικεφαλής τον πρόεδρο της εταιρείας Μανούσο Μανουσάκη.
Υπενθυμίζεται ότι η State Grid συμμετέχει με ποσοστό 24% στον ΑΔΜΗΕ ενώ έχει εκφράσει ενδιαφέρον για αύξηση της συμμετοχής της σε περίπτωση περαιτέρω ιδιωτικοποίησης.
Επίσης, μια από τις 16 συμφωνίες που υπογράφονται με την κινεζική αντιπροσωπεία αφορά τον ενεργειακό τομέα και το ενδιαφέρον της State Grid για συμμετοχή στην θυγατρική του ΑΔΜΗΕ, Αριάδνη, η οποία υλοποιεί τη διασύνδεση Κρήτη – Αττική.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης