Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Συνεργασία Intercontinental Exchange με ADNOC και εννέα κορυφαίους traders ενέργειας για το ICE Futures Abu Dhabi το 2020

Συνεργασία  Intercontinental Exchange με ADNOC και εννέα κορυφαίους traders ενέργειας για το ICE Futures Abu Dhabi το 2020

Δημιουργείται αγορά για τα συμβόλαια του αργού πετρελαίου Murban

Η Intercontinental Exchange, Inc., η Abu Dhabi National Oil Company (ADNOC)  και εννέα από τους μεγαλύτερους traders ενέργειας παγκοσμίως συνεργάζονται με το ICE σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση σήμερα 11/11/2019  για την έναρξη του ICE Futures Abu Dhabi, μιας νέας αγοράς στο Abu Dhabi Global Market, η οποία θα φιλοξενήσει τα πρώτα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης αργού πετρελαίου Murban στον κόσμο.
Οι εννέα εταιρείες που υποστηρίζουν την έναρξη της ICE Futures Abu Dhabi είναι η BP, η GS Caltex, η INPEX, η JXTG, η PetroChina, η PTT, η Shell, η Total και η Vitol.
Το ICE ανακοίνωσε νωρίτερα σήμερα 11/11/2019 την προγραμματισμένη έναρξη των συμβολαίων ICE Futures Abu Dhabi και ICE Murban στο πρώτο εξάμηνο του 2020, με την επιφύλαξη σχετικών εγκρίσεων από τις ρυθμιστικές αρχές.
  "Η συνεργασία της  ADNOC και εννέα από τους μεγαλύτερους φυσικούς traders του Murban για το λανσάρισμα του ICE Futures Abu Dhabi αποτελεί μια σημαντική υποστήριξη και ισχυρό μήνυμα για τη δυνατότητα του Murban να γίνει ένα νέο παγκόσμιο σημείο αναφοράς για το αργό"
δήλωσε ο Jeffrey C. Sprecher, Διευθύνων Σύμβουλος,
"Η Intercontinental Exchange είναι ένας από τους πιο αναγνωρισμένους και κορυφαίους φορείς παγκόσμιων ανταλλαγών και εκκαθαριστικών οίκων και η ADNOC είναι στην ευχάριστη θέση να αποτελέσει μέρος αυτού του σημαντικού νέου εγχειρήματος που θα ενισχύσει τη θέση του Αμπού Ντάμπι ως παγκόσμιου ενεργειακού κόμβου δήλωσε ο Sultan Ahmed Al Jaber, υπουργός εξωτερικών των ΗΑΕ και διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου ADNOC.
"Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι που εννέα κορυφαίες παγκόσμιες εταιρείες ενέργειας, οι οποίες είναι εταίροι και πελάτες μας, αποφάσισαν να συμμετάσχουν σε αυτή την πρωτοβουλία.
Η νέα ανεξάρτητης αγορά  στο Αμπού Ντάμπι όχι μόνο θα ωφελήσει τα ΗΑΕ, αλλά και τους φυσικούς και οικονομικούς traders  πετρελαίου σε όλο τον κόσμο ».
Το ICE Murban Futures θα είναι ένα συμβόλαιο που παραδίδεται φυσικά στο Fujairah στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα με βάση την υπηρεσία free on board (FOB).
Το Murban Crude είναι ένα ελαφρύ γλυκό αργό παραγόμενο από την ADNOC.
Η ADNOC παράγει περίπου τρία εκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου ανά ημέρα, εκ των οποίων περίπου 1,7 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως Murban ακατέργαστο.

Η Intercontinental Exchange (NYSE: ICE) είναι μια εταιρεία Fortune 500 που ιδρύθηκε το 2000 για τον εκσυγχρονισμό των αγορών.
Το ICE εξυπηρετεί τους πελάτες μέσω της λειτουργίας των ανταλλαγών, των κέντρων εκκαθάρισης και των υπηρεσιών πληροφόρησης που βασίζονται στην επένδυση, το εμπόριο και τη διαχείριση του κινδύνου σε ολόκληρη την παγκόσμια αγορά χρηματοοικονομικών προϊόντων και εμπορευμάτων.
Ένας ηγέτης στα δεδομένα της αγοράς, η ICE Data Services εξυπηρετεί τις ανάγκες πληροφόρησης και συνδεσιμότητας σε όλες σχεδόν τις κατηγορίες περιουσιακών στοιχείων.
Ως μητρική εταιρεία του Χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης, η εταιρεία είναι ο κορυφαίος χώρος συγκέντρωσης κεφαλαίων στον κόσμο, οδηγώντας την οικονομική ανάπτυξη και μετασχηματίζοντας τις αγορές.

Η ADNOC είναι μια από τις κορυφαίες εταιρείες διαφοροποιημένης ενέργειας και πετροχημικών παγκοσμίως με ημερήσια παραγωγή περίπου 3 εκατομμυρίων βαρελιών πετρελαίου και 10,5 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου.
 Με 14 εξειδικευμένες θυγατρικές και κοινοπραξίες, η  ADNOC αποτελεί καταλύτη για την ανάπτυξη των ΗΑΕ.




www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης