Τελευταία Νέα
Ανανεώσιμες & Βιώσιμη Ανάπτυξη

Έτοιμη για εγκατάσταση στην Πορτογαλία η μεγαλύτερη πλωτή ανεμογεννήτρια παγκοσμίως

Έτοιμη για εγκατάσταση στην Πορτογαλία η μεγαλύτερη πλωτή ανεμογεννήτρια παγκοσμίως
Το έργο χρησιμοποιεί την τεχνολογία WindFloat, η οποία επιτρέπει την εγκατάσταση ανεμογεννητριών σε βαθιά νερά, όπου μπορούν να αξιοποιούν πλούσιο αιολικό δυναμικό.
Στην Πορτογαλία αναμένεται να εγκατασταθεί η μεγαλύτερη πλωτή ανεμογεννήτρια στον κόσμο, ισχύος 8,4 MW, σύμφωνα με τα όσα αναμεταδίδουν τα ξένα μέσα ενημέρωσης.
Ειδικότερα, το εν λόγω υπεράκτιο αιολικό πάρκο θα αποτελείται από τρεις ανεμογεννήτριες συνολικής ισχύος 8,4 MW η καθεμία, με αποτέλεσμα η συνολική εγκατεστημένη ισχύς της μονάδας να φθάσει τα 25 MW.
Παράλληλα, σύμφωνα με τον προγραμματισμό του πρότζεκτ, οι ανεμογεννήτριες πρόκειται να εγκατασταθούν σε απόσταση 20 χιλιομέτρων από την ακτή της Viana do Castelo της Πορτογαλίας.
«Η ΑΒS υποστηρίζει σταθερά την καινοτομία στην υπεράκτια ενέργεια από το 1958. Η εν λόγω εγκατάσταση υπογραμμίζει τον τρόπο με τον οποίο θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε την πολλά υποσχόμενη τεχνολογία εδώ και 60 χρόνια», δήλωσε ο Christopher J. Wiernicki, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας.
Στη συνέχεια, πρόσθεσε πως: «Οι κινητές ανεμογεννήτριες μας επιτρέπουν να προσεγγίζουμε υπεράκτιους αιολικούς πόρους σε βαθιά ύδατα για τους συμβατικούς στροβίλους με βάση τον πυθμένα. Με αυτόν τον τρόπο θα γίνει σταδιακά η παγκόσμια μετάβαση στην καθαρή ενέργεια».

Οι φορείς του έργου

Το πρότζεκτ τελεί υπό την αιγίδα της κοινοπραξίας Windplus, η οποία αποτελείται από την EDP Renewables της Πορτογαλίας (54,4%), την ENGIE της Γαλλίας (25%), την ισπανική Repsol (19,4%) και την Principle Power Inc. με έδρα τις ΗΠΑ (1,2%).

Τεχνολογία WindFloat

Το έργο χρησιμοποιεί την τεχνολογία WindFloat, η οποία επιτρέπει την εγκατάσταση πλατφορμών σε βαθιά νερά, όπου μπορούν να αξιοποιούν πλούσιο αιολικό δυναμικό.
«Η Principle Power από την πλευρά της είναι πολύ χαρούμενη που συνεργάζεται με την ABS για άλλη μια φορά στο πλαίσιο της τεχνολογίας WindFloat. Η συγκεκριμένη τεχνολογία αποτελεί ορόσημο για την πλωτή υπεράκτια αιολική βιομηχανία. Προσβλέπουμε να εφαρμόσουμε την τεχνολογία WindFloat σε όλο τον κόσμο», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Steven Barras, σημαντικό στέλεχος  της Principle Power. 
 
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης