Πετρέλαιο

ΗΠΑ: Σε λειτουργία αρχές του 2023 το νέο τερματικό αργού της Energy Transfer για τα supertanker

ΗΠΑ: Σε λειτουργία αρχές του 2023 το νέο τερματικό αργού της  Energy Transfer για τα supertanker
Προχωρά σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα το έργο
Η LP Energy Transfer ανακοίνωσε την Πέμπτη 7/11/2019 ότι οι συζητήσεις με δυνητικούς ναυλωτές για την κατασκευή υπεράκτιων εγκαταστάσεων εξόρυξης αργού πετρελαίου στο Τέξας, το οποίο θα μπορούσε να χειριστεί τα supertankers, προχωρά σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, ενώ το έργο αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία στα τέλη του 2022 ή νωρίς 2023.
Η εταιρεία έχει επίσης σημειώσει πρόοδο στη διαδικασία ρύθμισης και αδειοδότησης του έργου, δήλωσε ο επικεφαλής εμπορικός διευθυντής της εταιρείας μεταφοράς ενέργειας Marshall McCrea.
Σύμφωνα με τα σχέδια  η εγκατάσταση θα συνδεθεί με το Energy Transfer’s Nederland, στο Texas, τερματικό μεταφοράς αργού, αν και δεν έχει ακόμη ληφθεί μια τελική απόφαση επένδυσης, δήλωσε ο Chief Financial Officer Thomas Long.
Οι αμερικανικές εξαγωγές αργού αυξήθηκαν σε επίπεδα ρεκόρ άνω των 3 εκατομμυρίων βαρελιών ημερησίως (bpd) μετά την άρση της απαγόρευσης από την Ουάσινγκτον στα τέλη του 2015.
Αρκετές επιχειρήσεις προχώρησαν στην προσθήκη τερματικών εξαγωγής ικανών να χειρίζονται πολύ μεγάλους μεταφορείς αργού (VLCC) κατά μήκος της ακτής του Κόλπου των ΗΠΑ.
Energy Transfer δήλωσε ότι η επέκταση  του αγωγού αργού Permian Express 4, η οποία πρόσθεσε επιπλέον 120.000 bpd δυναμικότητας στο σύστημα Permian Express, από το Κολοράντο Σίτι, Τέξας, στην Nederland, τέθηκε σε πλήρη λειτουργία στις 1 Οκτωβρίου και λειτουργεί σήμερα με πλήρη ισχύ.
Τον Σεπτέμβριο, η Energy Transfer δήλωσε ότι θα αγοράσει  την μικρότερη ανταγωνίστρια της SemGroup Corp για 1,35 δισεκατομμύρια δολάρια και θα κατασκευάσει το νέο αγωγό Ted Collins μεταξύ του Κανάλι Πλοίου του Χιούστον και της Nederland.
Αυτός ο αγωγός αναμένεται να έχει αρχική χωρητικότητα άνω των 500.000 bpd και οι εμπορικές λειτουργίες είναι πιθανό να αρχίσουν το 2021, ανακοίνωσε η Energy Transfer.
Τον Ιούλιο, η εταιρεία ανακοίνωσε μια ανοιχτή σεζόν για το σύστημα αγωγών Dakota Access, ζητώντας επιπλέον δεσμεύσεις αποστολών προκειμένου να επεκταθεί η χωρητικότητα.
Ως αποτέλεσμα του αυξημένου ενδιαφέροντος των πελατών καθώς και της εξαγοράς της SemGroup και του έργου αγωγού Ted Collins, η Energy Transfer δήλωσε ότι έχει επεκτείνει και τροποποιήσει την τρέχουσα συμπληρωματική ανοικτή περίοδο ώστε να συμπεριλάβει τον τερματικό πετρελαίου του Χιούστον (HFOTCO) ως προορισμό για τους φορτωτές.
Η ικανότητα εξυπηρέτησης των δεσμεύσεων που ελήφθησαν κατά τη διάρκεια της ανοικτής σεζόν αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία στις αρχές του 2021, ανέφερε η εταιρεία.
Η Energy Transfer  θα είναι ικανή να επεκτείνει τη χωρητικότητα του συστήματος έως και 1,1 εκατομμύρια bpd με βάση το χρόνο, βάσει της ζήτησης των πελατών, από περίπου 570.000 bpd σήμερα, επεσήμανε η εταιρεία.
"Εν τω μεταξύ, και μετά την ολοκλήρωση της φάσης αδειοδότησης, αναμένουμε να παράσχουμε περίπου 30.000 βαρέλια ημερησίως αυξητικής δυναμικότητας έως τα μέσα του 2020, χρησιμοποιώντας τη σημερινή διαμόρφωση του συστήματος", δήλωσε ο Long.



www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης