Τελευταία Νέα
Φυσικό Αέριο

Συμφωνία Ρωσίας και Σερβίας για την επέκταση του όγκου υπόγειων εγκαταστάσεων αποθήκευσης φυσικού αερίου

Συμφωνία Ρωσίας και Σερβίας για την επέκταση του όγκου υπόγειων εγκαταστάσεων αποθήκευσης φυσικού αερίου
Το 2018 η ρωσική εταιρεία Gazprom προμήθευσε 2,25 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου στη Σερβία
Σε συμφωνία κατέληξαν Σερβία και Ρωσία για την επέκταση του όγκου των υπόγειων εγκαταστάσεων αποθήκευσης φυσικού αερίου από 750 εκατ. σε 2 δισ. Κυβικά μέτρα, σύμφωνα με τις δηλώσεις του Προέδρου της Σερβίας, Aleksandar Vucic στο τηλεοπτικό κανάλι RTS.
«Σημαντική είναι η επένδυση στις ενεργειακές υποδομές. Θα μπορούσαμε να έχουμε μεγαλύτερους όγκους αποθηκευμένους από 750 εκατομμύρια κυβικά μέτρα. Έχουμε φτάσει σε συμφωνία με τους Ρώσους ότι θα έχουμε περισσότερα από 750 εκατομμύρια κυβικά μέτρα. Στοχεύουμε στα 2 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα, όπως είναι η Ουγγαρία που έχει 7, έτσι ώστε να μην χρειάζεται να ανησυχούμε πότε και αν η παροχή φυσικού αερίου διακόπτεται».
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Ρώσου Προέδρου Vladimir Putin στη Σερβία τον Ιανουάριο, οι πλευρές υπέγραψαν μνημόνιο κατανόησης που αφορά την επέκταση των όγκων στη μονάδα αποθήκευσης φυσικού αερίου Banatsky Dvor.
Το 2018, η ρωσική εταιρεία Gazprom προμήθευσε 2,25 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου στη Σερβία, αύξηση 1,2% από το 2017.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης