Ν. Αφρική: Απαραίτητη η κατασκευή νέων 5.000 ανεμογεννητριών μέχρι το 2030 για την επίτευξη των στόχων ΑΠΕ

Ν. Αφρική: Απαραίτητη η κατασκευή νέων 5.000 ανεμογεννητριών μέχρι το 2030 για την επίτευξη των στόχων ΑΠΕ
Το σχέδιο, που δημοσιεύθηκε στα μέσα Οκτωβρίου, αναφέρει ότι μεταξύ 2022 και 2030, η Ν. Αφρική θα προσθέσει επιπλέον 1.600 MW αιολικής ενέργειας στο μείγμα παραγωγής της
Την κατασκευή 5.000 νέων ανεμογεννητριών θα χρειαστεί η Ν. Αφρική μέχρι το 2030, έτσι ώστε να επιτύχει τους στόχους ανανεώσιμης ενέργειας που περιλαμβάνονται στο κυβερνητικό γενικό σχέδιο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας.
Το σχέδιο, που δημοσιεύθηκε στα μέσα Οκτωβρίου, αναφέρει ότι μεταξύ 2022 και 2030, η Ν. Αφρική θα προσθέσει επιπλέον 1.600 MW αιολικής ενέργειας στο μείγμα παραγωγής της.
«Με μια σταθερή αγορά 1,6 GW ετησίως, ο κλάδος έχει την ευκαιρία να εντοπίσει περισσότερα εξαρτήματα συμπεριλαμβανομένων των πτερυγίων ανεμογεννητριών.
Αυτό θα σημάνει την σταθερότητα της αγοράς και όχι την αποφυγή των κωλυσιεργιών του παρελθόντος» ανέφερε μεταξύ άλλων η Νοτιοαφρικανική Ένωση Αιολικής Ενέργειας (SAWEA).
Ωστόσο, για την SAWEA, η ημερομηνία έναρξης του 2022 για την πρώτη παρτίδα νέων ανεμογεννητριών που θα τροφοδοτήσει το δίκτυο είναι «αισιόδοξη», δεδομένου ότι δεν έχει ακόμη συμφωνηθεί η νέα δυναμικότητα. «Για να μπορέσει αυτή η δυνατότητα να αρχίσει να λειτουργεί μέχρι το 2022, η κυβέρνηση θα πρέπει να προχωρήσει γρήγορα στις προμήθειες» ανέφερε χαρακτηριστικά η Ένωση.
Τέλος, εκτιμάται πως την επόμενη δεκαετία θα μειωθεί το μερίδιο ηλεκτρικής ενέργειας που παράγεται από τον άνθρακα. Μέχρι το 2030, το 58,8% θα προέρχεται από τον άνθρακα και το 17,8 από τους αιολικούς σταθμούς.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης