Διεθνή

Επίσκεψη Erdogan στη Μόσχα για τα εγκαίνια του αγωγού Turkish Stream

Επίσκεψη Erdogan στη Μόσχα για τα εγκαίνια του αγωγού Turkish Stream
Ο εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου D. Peskov δήλωσε ότι οι ακριβείς ημερομηνίες, στις οποίες θα γίνουν τα εγκαίνια των αγωγών φυσικού αερίου Turkish Stream και Sila Sibiri, δεν έχουν προς το παρόν καθορισθεί
Ο Τούρκος πρόεδρος R. Erdogan είναι πιθανό να επισκεφθεί τη Μόσχα εντός του τρέχοντος έτους για τα εγκαίνια του αγωγού φυσικού αερίου Turkish Stream, αλλά, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου D. Peskov  στο Ria Novosti, δεν υπάρχει προς το παρόν συγκεκριμένη ημερομηνία για την επίσκεψη του αυτή.
Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου προέβη στη δήλωση αυτή με αφορμή τη δήλωση που έκανε ο Τούρκος πρεσβευτής, μετά την συνάντηση που είχε με τον κυβερνήτη της περιοχής του Λένινγκραντ, ότι ο πρόεδρος Erdogan ενδέχεται να επισκεφθεί την Ρωσία για τα εγκαίνια του αγωγού φυσικού αερίου Turkish Stream.
Παράλληλα ο D. Peskov δήλωσε ότι οι ακριβείς ημερομηνίες, στις οποίες θα γίνουν τα εγκαίνια των αγωγών φυσικού αερίου Turkish Stream και Sila Sibiri, δεν έχουν προς το παρόν καθορισθεί.
Νωρίτερα το πρακτορείο TASS, επικαλούμενο δική του πηγή, είχε μεταδώσει ότι η Gazprom και η Κίνα συμφωνήσαν ώστε τα εγκαίνια του αγωγού Sila Sibiri, μέσω του οποίου θα προμηθεύεται η Κίνα ρωσικό φυσικό αέριο, να γίνουν στις 2 Δεκεμβρίου.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης