Ενέργεια

Γ. Λακκοτρύπης: Με γεωλογικά δεδομένα η απόφαση των ΕΝΙ - Τοtal για το μπλοκ 7

Γ. Λακκοτρύπης: Με γεωλογικά δεδομένα η απόφαση των ΕΝΙ - Τοtal για το μπλοκ 7
Οι εταιρείες αρχίζουν από τους πιο ενδιαφέροντες και ώριμους στόχους που εντοπίζουν, σημείωσε ο υπουργός σε συνέδριο του Economist στη Λευκωσία
Την άποψη ότι οι αποφάσεις της κοινοπραξίας TOTAL και ΕΝΙ, οι οποίες φαίνεται να μετακινούνται σε διαφορετικό μπλοκ για έναρξη γεωτρήσεων, αφορούν κυρίως γεωλογικά δεδομένα, εξέφρασε ο υπουργός Ενέργειας της Κύπρου Γιώργος Λακκοτρύπης.
Μιλώντας σε συνέδριο του Economist στη Λευκωσία και με αφορμή τα δημοσιεύματα για υποτιθέμενη υπαναχώρηση από το τεμάχιο 7 της κυπριακής ΑΟΖ, ο κ. Λακκοτρύπης τόνισε πως οι εταιρείες «θα αρχίσουν από τους πιο ενδιαφέροντες και ώριμους στόχους που εντοπίζουν. Κι όπως έχουμε δει στο παρελθόν μεσολαβούν 1,5-2 χρόνια κατά μέσο όρο μέχρι την πρώτη γεώτρηση».
«Αυτό θα γίνει άλλωστε και υπό το πρίσμα της πρόσφατης ανακάλυψης του Γλαύκου, που είναι η μεγαλύτερη ανακάλυψη μέχρι τώρα στην Κύπρο. Συνεπώς, δεν υπήρξε εξαρχής καμία πρόθεση να ξεκινήσουν οι εταιρείες από το τεμάχιο 7», πρόσθεσε.
Υπενθυμίζεται ότι χθες ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, έστειλε μήνυμα πως «παρά τις όποιες απαράδεκτες προκλήσεις θα παραμείνουμε προσηλωμένοι στην υπεράσπιση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων, προχωρώντας στην υλοποίηση των συμφωνιών που έχουμε συνάψει στο πλαίσιο της πολυμερούς συνεργασίας στον ενεργειακό τομέα».


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης