Χρηματιστήριο

ΔΕΗ: Στο 4,96% το μερίδιο της Silchester I.I.I.Value Trust, μειώθηκε από το 5,01% - Διατηρεί άνω του 10% συνολικά το Fund

ΔΕΗ: Στο 4,96% το μερίδιο της Silchester I.I.I.Value Trust, μειώθηκε από το 5,01% - Διατηρεί άνω του 10% συνολικά το Fund
Το ποσοστό ενός εκ των 5 αμοιβαίων της Silchester στη ΔΕΗ υποχώρησε κάτω από το όριο του 5%
Κάτω από το όριο του 5% υποχώρησε το ποσοστό της  "Silchester International Investors International Value Equity Trust" στην ΔΕΗ.
Ειδικότερα, σύμφωνα με τον Νόμο 3556/2007 και κατόπιν της από 1.11.2019 σχετικής γνωστοποίησης της εταιρίας "Silchester International Investors LLP" ("Silchester") με την ιδιότητα του διαχειριστή επενδύσεων της "Silchester International Investors International Value Equity Trust", η Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού Α.Ε. ανακοινώνει ότι η συνολική άμεση συμμετοχή της "Silchester International Investors International Value Equity Trust" μειώθηκε στις 31.10.2019 από 5,01% των δικαιωμάτων ψήφου της ΔΕΗ ή 11.632.267 μετοχές σε 4,96% των δικαιωμάτων ψήφου της ΔΕΗ ή 11.515.991 μετοχές.
Σημειώνεται ότι στις 30.11.2011 η "Silchester" γνωστοποίησε ότι είχε τον έλεγχο σε ποσοστό υψηλότερο του 10% των μετοχών και δικαιωμάτων ψήφου της ΔΕΗ Α.Ε. μέσω (5) αμοιβαίων κεφαλαίων τα οποία διαχειρίζεται, ένα εκ των οποίων είναι και η "Silchester International Investors International Value Equity Trust".
Κατά συνέπεια το ποσοστό του fund που είχε εισέλθει πριν το 2014 δεν κράτησε την θέση του, προφανώς εξαιτίας της μεγάλης ανατροπής που σημειώθηκε στον σχεδιασμό αναδιάρθρωσης της ΔΕΗ μετά το 2015 και εξαιτίας της διακύμανσης της μετοχής, που κατέρρευσε και το φόρτωσε με υποαξίες.
Βρήκε δε την ευκαιρία στην πρόσφατη ανάκαμψη της μετοχής να ρευστοποιήσει μικρό τμήμα των μετοχών.
Kατά συνέπεια εφόσον το εν λόγω fund, το ένα εκ των 5 που έχουν συμμετοχή στην ΔΕΗ, δεν έχει πλέον υποχρέωση να ενημερώσει, αφού έχει κάτω από 5%, για ρευστοποιήσεις μπορεί να μηδενίσει το ποσοστό του.
Όμως αν πέσει κάτω από 10% στην συνολική της θέση η Silchester θα πρέπει τότε να ενημερώσει εκ νέου.
Συμπερασματικά το Silchester I I I V E  κατέβασε κάτω από το το 5% της ΔΕΗ από την εκλογική περίοδο μέχρι σήμερα, πλην όμως η συνολική θέση της εταιρίας διαχείρισης στην ΔΕΗ αντιστοιχεί σε 5 αμοιβαία κεφάλαια κατά συνέπεια η συνολική θέση δεν έχει αλλάξει παρά οριακά και παραμένει πάνω από 10%.
Τούτου δοθέντος οι επενδυτές θα πρέπει να πληροφορούνται με τρόπο διαυγή τις κινήσεις του ξένου fund και όχι μέσω αποσπασματικών χρηματιστηριακών ανακοινώσεων 4 γραμμών.
Καθίσταται τεράστιας σημασίας η ανάγκη εδραίωσης και αποκατάστασης της εικόνας της ΔΕΗ προς τους επενδυτές και τις αγορές.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης