Τελευταία Νέα

Deal 2,6 δισ. δολαρίων στις ΑΠΕ: Η CPPIB, συνταξιοδοτικό ταμείο, εξαγοράζει την Pattern Energy

Deal  2,6 δισ. δολαρίων στις ΑΠΕ: Η CPPIB, συνταξιοδοτικό ταμείο, εξαγοράζει την Pattern Energy
Οι μέτοχοι της Pattern Energy, η οποία κατέχει αιολικά και ηλιακά έργα στη Βόρεια Αμερική και την Ιαπωνία, θα λάβουν 26,75 δολάρια ανά μετοχή
Η εταιρεία παραγωγής ανανεώσιμων πηγών ενέργειας Pattern Energy Group Inc ανακοίνωσε τη Δευτέρα  ότι προχώρησε σε συμφωνία για την εξαγορά της από την Canada Pension Plan Investment Board (CPPIB) για 2.63 δισεκατομμύρια δολάρια.
Οι μέτοχοι της Pattern Energy, η οποία κατέχει αιολικά και ηλιακά έργα στη Βόρεια Αμερική και την Ιαπωνία, θα λάβουν 26,75 δολάρια ανά μετοχή, σύμφωνα με την ανακοίνωση για την τη συμφωνία, έκπτωση περίπου 4% σε σχέση με το κλείσιμο της μετοχής την Παρασκευή.
Η μετοχή της  Pattern διαπραγματεύθηκε στα 27,08 δολάρια στο Nasdaq γύρω στο μεσημέρι ET, μειωμένη κατά 2,6% από την Παρασκευή.
 Ενώ η συμφωνία υπόκειται σε διαδικασία 35 ημερών, η οποία θα επέτρεπε σε κάποιον άλλο να προχωρήσει να χτυπήσει την προσφορά της  CPPIB, ο πρόεδρος της Pattern Energy, Alan Batkin, δήλωσε ότι υπήρξε μια ισχυρή διαδικασία πώλησης πριν από την ανακοίνωση της Δευτέρας.
Η εταιρεία είχε ανακοινώσει τον Αύγουστο ότι είχε προσελκύσει ενδιαφέρον από δυνητικούς αγοραστές, γεγονός που την ώθησε να συγκροτήσει μια ειδική επιτροπή για την επεξεργασία διαφόρων προσφορών.
Τα συνταξιοδοτικά ταμεία και τα ταμεία υποδομών επενδύουν περισσότερο στον χώρο των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, δεδομένων των σταθερών αποδόσεων που παράγουν αυτά τα περιουσιακά στοιχεία.
Η CPPIB, το 2018, αγόρασε καναδικά περιουσιακά στοιχεία από την NextEra Energy Partners LP και συμφώνησε με την Enbridge Inc να αποκτήσει ταυτόχρονα μερίδια σε βρετανικά και γερμανικά έργα ηλεκτρικής ενέργειας και σχεδιάζει να δημιουργήσει μια κοινοπραξία για μελλοντικές ευρωπαϊκές επενδύσεις.
Μόλις κλείσει η συμφωνία Pattern Energy με την CPPIB, θα συνεργασθεί με την Pattern Development, μια εταιρεία που υποστηρίζεται από την ιδιωτική εταιρεία Riverstone Holdings LLC, για τη δημιουργία μιας ολοκληρωμένης επιχείρησης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας που κατασκευάζει και λειτουργεί ενεργειακά στοιχεία.
Η συμφωνία Pattern Energy-CPPIB, η οποία αναμένεται να κλείσει το δεύτερο τρίμηνο του 2020, εκτιμάται σε περίπου 6,1 δισεκατομμύρια δολάρια, συμπεριλαμβανομένου του χρέους.
Οι Evercore και Goldman Sachs ήταν οικονομικοί σύμβουλοι της ειδικής επιτροπής της Pattern Energy, ενώ οι Paul, Weiss, Rifkind, Wharton & Garrison LLP ήταν νομικοί σύμβουλοί της. Η Shearman & Sterling ήταν ο νομικός σύμβουλος της CPPIB.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης