Τελευταία Νέα
Ηλεκτρισμός

Η Νορβηγία θα αυξήσει το 2020 κατά 8,5% το ανώτατο όριο εσόδων για τους ιδιοκτήτες ηλεκτρικών δικτύων

Η Νορβηγία θα αυξήσει το 2020 κατά 8,5% το ανώτατο όριο εσόδων για τους ιδιοκτήτες ηλεκτρικών δικτύων
Στα 2,10 δισεκατομμύρια δολάρια διαμορφώνεται το ανώτατο όριο
Οι ιδιοκτήτες του νορβηγικού δικτύου ηλεκτρικής ενέργειας, εξαιρουμένης της κρατικής Statnett, θα έχουν την δυνατότητα να σημειώσουν έσοδα έως και 19,1 δισεκατομμύρια νορβηγικές κορώνες (2,10 δισεκατομμύρια δολάρια) το 2020, αυξημένα κατά 8,5% σε ετήσια βάση, ανακοίνωσε τη Δευτέρα η ρυθμιστική αρχή NVE.
Το ανώτατο όριο που πρότεινε το NVE για το 2019 στα τέλη του περασμένου έτους ήταν 17,6 δισεκατομμύρια κορώνες.
Αυτή είναι η δεύτερη συνεχόμενη ετήσια αύξηση. Το ανώτατο όριο του 2018 ήταν 16,9 δισεκατομμύρια κορώνες.
Το μέγιστο επιτρεπόμενο έσοδο υπολογίζεται χρησιμοποιώντας μεταβλητές που περιλαμβάνουν τις τιμές ενέργειας και μπορεί να αλλάξει σε περίπτωση μεταβολής της τιμής αναφοράς που χρησιμοποίησε η NVE, η οποία καθορίστηκε σε 376,93 κορώνες ανά μεγαβάτ/ ώρα.

Όριο απόδοσης 5,47%

Για μεμονωμένες εταιρείες δικτύου, η NVE πρότεινε επίσης ένα όριο απόδοσης 5,47% των επενδύσεων στο δίκτυο, σε σχέση με το προτεινόμενο 5,82% πριν από ένα χρόνο.
"Τα επιτρεπόμενα έσοδα βασίζονται στο κόστος και το κόστος έχει αυξηθεί, ιδιαίτερα σε εργασίες και συντήρηση. Επίσης, αυξήθηκε και το κόστος των διακοπών ενέργειας », δήλωσε εκπρόσωπος της NVE σχετικά με την αύξηση των ορίων των εσόδων.
Η χαμηλότερη επιτρεπόμενη απόδοση των επενδύσεων στο δίκτυο αντανακλά τις εξελίξεις στις χρηματοπιστωτικές αγορές και τα επιτόκια, πρόσθεσε.
Τα όρια εσόδων και επιστροφής για την Statnett θα ανακοινωθούν αργότερα φέτος, δήλωσε ο εκπρόσωπος.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης