Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

FOCUS στον όμιλο ΒΙΟΧΑΛΚΟ - Οι επενδυτικές προοπτικές για τις μετοχές με βάση τα εταιρικά δεδομένα

FOCUS στον όμιλο ΒΙΟΧΑΛΚΟ - Οι επενδυτικές προοπτικές για τις μετοχές με βάση τα εταιρικά δεδομένα
Τι δείχνουν τα στοιχεία που αφορούν τις αξίες του Ομίλου
Σημαντική άνοδο είχε ο κλάδος του αλουμινίου σε επίπεδο EBITDA για την EΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ κατά 24,3% στο 9μηνο και ανήλθε στα 86 εκατ ευρώ, σύμφωνα με την ανάλυση της EUROXX (εκτός αποτελέσματος μετάλου).
Ενώ για τον χαλκό υπήξε μείωση κατά 4,8% με αποτέλεσμα το συνολικό ebitda να ανέλθει στο 9μηνο κατά 13,7% στα 123,5 εκατ.
Σε καθαρό επίπεδο στην αύξηση της κερδοφορίας συνετέλεσε και η μείωση των χρξηματοοικονομικών κατά 16,7% οπότε και το νούμερο ανήλθε στα 42 εκατ ευρώ.
Τέλος οι επενδύσεις (CAPEX) ανήλθαν στα 120 εκατ ευρώ εξαιτίας βασικά της επένδυσης στο θερμοέλαστρο.
Το outlook για το δ τρίμηνο παραμένει θετικό με στόχο την επέκταση σε νέες αγορές εντός και εκτός Ευρώπης.

Τα συγκεντρωτικά και συγκρίσιμα στοιχεία για την EΛΑΒΑΛΧΑΛΚΟΡ για το 9μηνο του 2019

409


Τα τεχνικά στοιχεία των μετοχών δείχνουν θετικές ενδείξεις σύμφωνα με την FAST FINANCE

Η Cenergy έχοντας γυρίσει σε κερδοφορία με σημαντικό ανεκτέλεστο αλλά και ανάπτυξη της τεχνολογίας των Ελληνικών Καλωδίων στα Υπεράκτια Αιολικά δείχνει ότι είναι σε μια πολύ ενδιαφέρουσα κεφαλαιοποίηση (258 εκατ ευρώ) αναφορικά με τις προοπτικές της.
Παράλληλα και τα Σωληνουργεία Κορίνθου έχοντας καταγράψει σημαντική ανάληψη έργου από τον IGB έχουν αντιμετωπίσει την στασιμότητας λόγω των δασμών στην αγορά των ΗΠΑ.
Η μετοχή δημιουργεί μια σταθερή βάση στα τρέχοντα επίπεδα με ένα RSI στο 50% περίπου.



843


Η ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ μετά τα καλά αποτελέσματα 9μηνου και παρά την δύσκολη διεθνή συγκυρία δείχνει επίσης έναν RSI, οριακά υψηλότερο του 50 στα τρέχοντα επίπεδα , με κεφαλαιοποίηση στα 674 εκατ ευρώ.
Λογικά τα παραπάνω δεδομένα έχουν δημιουργήσει μια ισχυρή βάση στην ΒΙΟΧΑΛΚΟ, που έχοντας ολοκληρώσει μια διορθωτική κίνηση από τα 4,5 ευρώ δείχνει ότι μπορεί να αποτελέσει μια αξιόπιστη επενδυτική επιλογή, καθώς η κεφαλαιοποίησή της στα τρέχοντα επίπεδα περιορίζεται στα 955 εκατ ευρώ.


641

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης