Ενέργεια

Κατά 2,3% αυξήθηκε το 2018 η παγκόσμια ενεργειακή ζήτηση σύμφωνα με τον ΙΕΑ

Κατά 2,3% αυξήθηκε το 2018 η παγκόσμια ενεργειακή ζήτηση σύμφωνα με τον ΙΕΑ
Σύμφωνα με τον ΙΕΑ, οι βιομηχανίες σε Κίνα και ΗΠΑ αύξησαν το μερίδιό τους στη βιομηχανική παραγωγή
Κατά 2,3% αυξήθηκε η παγκόσμια ζήτηση ενέργειας το 2018 σύμφωνα με την σημερινή (4/11) έκθεση της Διεθνούς Υπηρεσίας Ενέργειας.
Ειδικότερα, η αύξηση της ζήτησης οφείλεται σε μεγάλο βαθμό από την Κίνα, την Ινδία και τις ΗΠΑ, οι οποίες είχαν συμβολή κατά 70%.
«Στις ΗΠΑ, η πρωτογενής ζήτηση αυξήθηκε για πρώτη φορά από το 2014», ανέφερε ο IEA στην έκθεση ''Energy Efficiency 2019''.

Ζήτηση Ενέργειας

Σύμφωνα με τον ΙΕΑ, οι βιομηχανίες σε Κίνα και ΗΠΑ αύξησαν το μερίδιό τους στη βιομηχανική παραγωγή και αύξησαν τη ζήτηση για όλα τα καύσιμα της πρωτογενούς ενέργειας.
Πέρυσι, η τελική ζήτηση (συνολική τελική κατανάλωση) αυξήθηκε κατά 2,2% για να συνεχιστεί η αυξανόμενη τάση από το 2015, λόγω της ενεργειακής ζήτησης που παρουσιάζει και αντιπροσωπεύει ο τομέας της βιομηχανίας.
Επιπλέον, η έκθεση διαπίστωσε ότι οι εξαιρετικές καιρικές συνθήκες οδήγησαν σε υψηλότερη χρήση φυσικού αερίου και ηλεκτρισμού σε κτίρια σε πολλά μέρη του κόσμου.
Τέλος, υπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα, η πολυεθνική BP στην καθιερωμένη έκθεσή της για τον ενεργειακό τομέα «BP Energy Outlook 2019» υπογράμμισε πως οι ΑΠΕ, με μερίδιο περίπου στο 30%, και το φυσικό αέριο, με 20%, θα είναι οι δύο κυρίαρχες μορφές παραγωγής ενέργειας το 2040.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης